Κυριακή 22.12.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ο Αλ. Αυλωνίτης με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Εμπορίας του Ανθρώπου

Ανθρώπινα δικαιώματα
30 Ιουλίου 2020 / 20:25

ΑΘΗΝΑ. Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Εμπορίας του Ανθρώπου ο Βουλευτής Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρος Αυλωνίτης

έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η εμπορία ανθρώπων ίσως είναι το πιο αποτρόπαιο έγκλημα καθώς εργαλειοποιεί τον Άνθρωπο μέσω της σεξουαλικής εκμετάλλευσης, της καταναγκαστικής παιδικής εργασίας, της κτηνώδους εμπορίας ανθρώπινων οργάνων ή άλλων μορφών στρατολόγησης και κοινής κακοποίησης.
Οι πιο ευάλωτοι άνθρωποι που ζουν σε συνθήκες απόλυτης φτώχειας λόγω πολέμων, φυλετικών διακρίσεων και εκτοπισμών, κλιματικής αλλαγής και φυσικών καταστροφών ή άλλων κοινωνικών αιτιών είναι εκείνοι που έρχονται αντιμέτωποι με το αδίστακτο πρόσωπο της εμπορίας. Οι μετανάστες είναι μια ιδιάζουσα κατηγορία ανθρώπων πάνω στην οποία ικανοποιείται η νοσηρότητα της τερατώδους αυτής, συναλλαγής των λαθρεμπόρων και των παράνομων διακινητών της ανθρώπινης ζωής.
Είναι κεφαλαιώδες για την κοινωνία μας να διασφαλιστεί το αίσθημα της προστασίας από τη φρίκη της εκμετάλλευσης, όπως και της πρόληψης στον αγώνα που ονόμασε απόψε, στη Βουλή και στην κοινή συνεδρίαση των Επιτροπών Κοινωνικών Υποθέσεων και Δημόσιας Διοίκησης και της Υποεπιτροπής Καταπολέμησης της εκμετάλλευσης του Ανθρώπου, η Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κατερίνα Σακελλαροπούλου ως «αυτονόητο ηθικό, πολιτικό και ανθρώπινο καθήκον». Τούτος, ο χαρακτηρισμός αποτελεί την ύψιστη δέσμευση της ελληνικής Πολιτείας και ταυτόχρονα, την υποχρέωση των Ελλήνων να σταθούν στο πλευρό της οικουμενικής μάχης για το δραστικό περιορισμό και την εξάλειψή του απάνθρωπου αυτού, φαινομένου.
Απέναντι σε όσους έχουν ως θεωρία ζωής, ότι το κέρδος είναι πάνω από τον Άνθρωπο, σήμερα την παγκόσμια ημέρα κατά της εμπορίας του ανθρώπου οφείλουμε αγόγγυστα να επαναδιατυπώσουμε πως παλεύουμε για το άκρως αντίθετο. Να επαναλάβουμε πως αγωνιζόμαστε για την ισότητα των ανθρώπων, για την ελευθερία και την κοινωνική δικαιοσύνη χωρίς καμία υποχώρηση σε κάθε αδικία και σε κάθε είδος εκμετάλλευσης που μπορεί να επινοήσει ο ανθρώπινος νους εις βάρος του ίδιου του, του εαυτού».