Παρασκευή 24.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Αυλωνίτης: «Δεν θα αφήσουμε ανυπεράσπιστη την ελληνική κοινωνία»

Αλέξανδρος Αυλωνίτης
16 Μαΐου 2023 / 15:15

«Αναστολή πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας με ΠΝΠ θα φέρει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ» τονίζει ο υποψ. βουλευτής Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρος Αυλωνίτης

ΚΕΡΚΥΡΑ (ΑΛ. ΑΥΛΩΝΙΤΗΣ). Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει ετοιμάσει Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για την πρώτη ημέρα της προοδευτικής κυβέρνησης, πριν καν ανοίξει η Βουλή, με την οποία θα ακυρωθούν όλοι οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας μέχρι να νομοθετηθεί το σχέδιο που παρουσιάσαμε πρόσφατα και έχει την υπογραφή της Λούκας Κατσέλη.

Τα κοράκια που υπηρετεί ο κ. Μητσοτάκης και νομοθέτησε για λογαριασμό τους δεν δίστασαν να πετάξουν από το σπίτι του με τη βία ηλικιωμένο ανάπηρο συμπολίτη μας στην Χαλκιδική, που έκανε το “έγκλημα” να μπει εγγυητής στο δάνειο του άνεργου παιδιού του. Τέτοιες εικόνες βιώνουμε διότι με την αλλαγή της κυβέρνησης, το πλαίσιο προστασίας της κύριας κατοικίας το οποίο προβλέφθηκε από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με το νόμο 4605/2019, για ισχύ μέχρι το τέλος του 2019, δεν ανανεώθηκε.
 
Ο κατάπτυστος Πτωχευτικός Κώδικας, η κατάργηση κάθε είδους προστασίας πρώτης κατοικίας, η άρνηση να μπλοκαριστούν με ΠΝΠ οι πλειστηριασμοί, είναι μόνο μερικά δείγματα ότι η κυβέρνηση δεν ενδιαφέρεται για τους οφειλέτες, οι οποίοι μέσα από τις εγκληματικές ανατιμήσεις και τις απανωτές κρίσεις προσπαθούν να διασφαλίσουν την επιβίωση τους.

Και την επόμενη ημέρα των εκλογών, η ΝΔ ευελπιστεί να συνεχίσει την πολιτική της και να εξαπολύσει ένα τσουνάμι 700.000 πλειστηριασμών.
 
Δεν θα αφήσουμε την ελληνική κοινωνία να συνεχίσει να βρίσκεται ανυπεράσπιστη μπροστά στο στόμα του λύκου. Με ΠΝΠ θα ανασταλούν οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας.

Στις 21 Μαΐου ο ελληνικός λαός θα πει “Ως εδώ!”. Θα γυρίσει την πλάτη στην αδικία και θα επιλέξει Δικαιοσύνη παντού.