Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την προστασία της Δασιάς (photos)

Δασιά
01 Ιουνίου 2023 / 20:00
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Στο κάλεσμα του Συλλόγου Προστασίας και Ανάδειξης Δασιάς ανταποκρίθηκαν χθες πολλοί Κερκυραίοι, και όχι μόνο κάτοικοι της περιοχής

ΚΕΡΚΥΡΑ. Πληθαίνουν οι φωνές διαμαρτυρίας ενάντια στην καλπάζουσα τουριστική εκμετάλλευση του φυσικού πλούτου του νησιού. Στο κάλεσμα του Συλλόγου Προστασίας και Ανάδειξης Δασιάς ανταποκρίθηκαν σήμερα πολλοί Κερκυραίοι, και όχι μόνο κάτοικοι της περιοχής, που αντιδρούν εδώ και καιρό στην αλλοίωση της παραλίας του πρώην club med και του δημοτικού μονοπατιού «Μαγγιώρου» από την ξενοδοχειακή επιχείρηση IKOS.

Τη φωνή του στην κραυγή αγωνίας ενώνει και το κίνημα για την διάσωση του Ερημίτη, όπως και πολιτικοί παράγοντες. Στην σημερινή κινητοποίηση παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων οι υπ. βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλ. Αυλωνίτης και Γ. Καλούδης, η υποψήφια βουλευτής με το ΜΕΡΑ 25 Λίτσα Αλεξάκη, ο υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Πελάης, ο Αλ. Μιχαλάς από την  περιφερειακή παράταξη ΑΝΑΣΑ, ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης πρώτα η Κέρκυρα Μάχος Βασιλάκης, εκπρόσωποι του συλλόγου Ερημίτης Πλους, ο περιβαλλοντολόγος Κώστας Καλούδης, εκπρόσωποι του Συλλόγου Κάτω Κορακιάνας και πολλοί άλλοι.





ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.