Δευτέρα 16.09.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Κερκυραϊκοί, τουριστικοί Φορείς: Αν δεν μπορείτε θα ζητήσουμε βοήθεια από την Αθήνα

Πάρκιν, δρόμοι, όλα ένα!
ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ
21 Αυγούστου 2024 / 18:46

Παρά το γεγονός ότι αναμέναμε βροχή και ακραία καιρικά φαινόμενα, δεν υπήρξε πρόνοια και αντιμετωπίσαμε την απουσία της Τροχαίας και ρύθμισης της κυκλοφορίας!

ΚΕΡΚΥΡΑ. Επιστολή διαμαρτυρίας προς τη Διεύθυνση Αστυνομίας και τον Αστυνομικό Διευθυντή Κέρκυρας κ. Σπυρίδωνα Σκολαρίκη απέστειλαν οι πέντε βασικοί τουριστικοί φορείς της Κέρκυρας, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την απελπιστική κατάσταση που δημιουργήθηκε στο οδικό δίκτυο Βορά-Νότου με τα προχθεσινά έντονα καιρικά φαινόμενα που για μια ακόμη φορά έδειξαν τη γύμνια του νησιού μας σε υποδομές, οργάνωση και μέριμνα από τους αρμόδιους κρατικούς φορείς.

Η επιστολή

Με την παρούσα επιστολή οι Συνεργαζόμενοι Βασικοί Φορείς Τουρισμού διαμαρτύρονται έντονα για την έλλειψη πρόνοιας και έγκαιρου προγραμματισμού της Τροχαίας Κέρκυρας προς την αντιμετώπιση και αποφυγή του κυκλοφοριακού κομφούζιου που δημιουργήθηκε την Δευτέρα 19 Αυγούστου.

Παρά το γεγονός ότι αναμέναμε βροχή και ακραία καιρικά φαινόμενα, δεν υπήρξε πρόνοια και αντιμετωπίσαμε την απουσία της Τροχαίας και ρύθμισης της κυκλοφορίας!

Τα αυτοκίνητα λόγω της βροχής αυξήθηκαν προς το κέντρο της πόλης, με αποτέλεσμα οι δρόμοι στο κέντρο έως το μεσημέρι είχαν μπλοκαριστεί και στην είσοδο και στην έξοδο.

Αντίστοιχη ήταν η κατάστασή και περιφερειακά. Οι διακοπές ρεύματος που έθεσαν εκτός λειτουργίας αρκετούς φωτεινούς σηματοδότες δημιούργησαν ακόμα μεγαλύτερο χάος… Η κυκλοφοριακή συμφόρηση που επικράτησε στους δύο οδικούς άξονες Βορρά και Νότου που δημιούργησε δίωρες καθυστερήσεις … Ταξιδιώτες που έπρεπε να αναχωρήσουν από λιμάνι ή αεροδρόμιο έχασαν πλοία και πτήσεις. Η Εθνική Λευκίμμης, η Εθνική Παλαιοκαστρίτσας, Αλυκές, Εθνική Αντιστάσεως, Επτανήσου, Σαρόκο κατέληξαν σε απόλυτη ασφυξία λόγω του κυκλοφοριακού.

Το μποτιλιάρισμα των αυτοκινήτων επικρατούσε παντού, με τους οδηγούς των οχημάτων να δηλώνουν απελπισμένοι και πολύ περισσότερο με επαγγελματίες οδηγούς να αδυνατούν να κινηθούν. Οι επιβάτες των οχημάτων βρέθηκαν σε απόγνωση εγκλωβισμένοι στα οχήματά τους, με ανέφικτη την επιλογή στάσης έστω για πρόσβαση σε τουαλέτες… Κάτοικοι και επισκέπτες ταλαιπωρήθηκαν.

Ενώ για ακόμη μια φορά δεν υπήρξε καμιά επέμβαση της Τροχαίας ώστε να διευθετηθεί η ατέλειωτη ουρά χιλιομέτρων στο Σκριπερό!

Εν μέσω Αυγούστου βιώσαμε αυτές τις πρωτόγονες συνθήκες… !!!

Αντιλαμβανόμαστε πως τα μεγαλύτερα κυκλοφοριακά προβλήματα δημιουργούνται λόγω έλλειψης πάρκινγκ και υποδομών στο νησί. Με δεδομένη όμως αυτήν την συνθήκη, θεωρούμε πως είναι αναγκαίος ο έγκαιρος προγραμματισμός για την ομαλή καθημερινή μετακίνηση όλων, αλλά και για την διασφάλιση της εικόνας της Κέρκυρας ως τουριστικού προορισμού.

Βροχές αναμένουμε και τον επόμενο μήνα, οφείλουμε να είμαστε κατάλληλα προετοιμασμένοι . Ζητάμε τα αυτονόητα και κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου, καθώς αν επαναληφθούν τέτοιες καταστάσεις, θα δεχτούμε ανεπανόρθωτο πλήγμα στον τουρισμό που δύσκολα θα μπορέσουμε να αποκαταστήσουμε.

Αναμένουμε άμεσα πρωτοβουλίες σας και τις δέουσες ενέργειές σας, διαφορετικά θα αναγκαστούμε να αποταθούμε στο Υπουργείο για την συμβολή του στην διευθέτηση του μείζονος κυκλοφοριακού προβλήματος που προκύπτει.

Για τους Βασικούς Φορείς Τουρισμού Κέρκυρας

Δηµήτρης Διαβάτης - Πρόεδρος Συνδέσµου Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Κέρκυρας AOCTA Μπάµπης Βούλγαρης-Πρόεδρος Ένωσης Ξενοδόχων Κέρκυρας

Κώστας Μουζακίτης –Πρόεδρος Ιονίου Οµοσπονδίας Εµπορίου και Επιχειρηµατικότητας Περικλής Κατσαρός-Πρόεδρος Οµοσπονδίας Ιδιοκτητών Τουριστικών Καταλυμάτων Κέρκυρας

Σίσσυ Σαββάτη-Πρόεδρος Σωματείου Διπλωματούχων ξεναγών Ιονίων Νήσων και Δυτικής Ελλάδας