Κυριακή 16.06.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας συνταξιούχων την Τρίτη 23/04

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ
19 Απριλίου 2024 / 12:12

Η συγκέντρωση έχει οριστεί για τις 10:30, έξω από το νοσοκομείο

ΚΕΡΚΥΡΑ. Συνέντευξη τύπου παραχώρησαν εκπρόσωποι των σωματείων συνταξιούχων της Κέρκυρας το πρωί της Παρασκευής 19/04 στο Εργατικό Κέντρο, όπου αναφέρθηκαν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που είναι προγραμματισμένη για την Τρίτη 23/04. Το δελτίο τύπου που απέστειλαν αναφέρει συγκεκριμένα:

"Σε συγκέντρωση έξω από την πύλη του Νοσοκομείου Κέρκυρας την Τρίτη 23 Απρίλη ώρα 10:30 καλούν τα Σωματεία Συνταξιούχων όλους τους συνταξιούχους, και όσους θεωρούν ότι τους αφορά το θέμα της δημόσιας υγείας.

 Στη Ναυαρχίδα του τουρισμού και του πολιτισμού όπως αρέσει να αποκαλούν την Κέρκυρα οι τοπικοί παράγοντες, η κατάσταση στην δημόσια υγεία είναι τραγική. Ταυτόχρονα έχουμε το νέο Νόμο που ψήφισε η κυβέρνηση  για τα  απογευματινά χειρουργεία επί πληρωμή, προχωρώντας στην παραπέρα ιδιωτικοποίηση και διάλυση του δημοσίου συστήματος υγείας.

Η ελλείψεις ιατρικού- νοσηλευτικού προσωπικού και  υποδομών, αναγκάζει κάθε ήμερα εκατοντάδες συμπολίτες μας να ταλαιπωρούνται στα Γιάννενα, στην Αθηνά και αλλού ακόμα και για απλά περιστατικά. Το παραμύθι της προκήρυξης νέων θέσεων πρέπει να τελειώνει, κανείς δεν πρόκειται να έρθει με τους μισθούς και της συνθήκες που επικρατούν στο Νοσοκομείο. ΟΙ συνταξιούχοι που δεν έχουν να πληρώσουν τα πανάκριβα ιδιωτικά κέντρα καλούνται τώρα να πληρώνουν στα δημόσια Νοσοκομεία διαφορετικά θα μπαίνουν σε λίστες αναμονής για ένα και δύο χρόνια με σοβαρό κίνδυνο της ζωής τους. 

 Αυτή η κατάσταση πρέπει να αλλάξει. Δεν ανεχόμαστε να πληρώνουμε για υπηρεσίες που έχουμε πληρώσει όλη μας τη ζωή και που και σήμερα πληρώνουμε, αφού κάθε μηνά μας γίνεται παρακράτηση από την σύνταξη για τον κλάδο της υγείας. Το «δεν υπάρχουν χρήματα» που  επικαλείται η κυβέρνηση δεν το δεχόμαστε γιατί την ίδια στιγμή βρίσκουν για να χρηματοδοτήσουν τους ομίλους, και της πολεμικές εκστρατείες σε διάφορα μέρη του πλανήτη, βάζοντας τα παιδιά μας σε κίνδυνο για ξένα συμφέροντα. 

Φτάνει πια η κοροϊδία απαιτούμε δωρεάν δημόσιο σύστημα υγείας, κατάργηση των απογευματινών χειρουργείων, άμεση πρόσληψη ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού. Καλούμε τους συνταξιούχους να συμμετάσχουν μαζικά, το θέμα αφορά την μεγάλη πλειοψηφία, όλοι και όλες δίνουμε μαχητικά παρόν την Τρίτη 23 Απριλίου στην πύλη του Νοσοκομείου. 

Για την εξυπηρέτηση και μεταφορά στο Νοσοκομείο θα υπάρχουν λεωφορεία που θα ξεκινήσουν από την σπηλιά στις 10:00  [Απέναντι από Μαύρο Γάτο]."

ΦΩΤΟ@ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ