Κυριακή 21.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Διαμαρτυρία συλλόγων εκπαιδευτικών και γονέων για την παρέμβαση της Εισαγγελίας στα σχολεία

Νοτια Κερκυρα
ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ
03 Φεβρουαρίου 2024 / 10:24
ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

"Για το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ είναι ξεκάθαρο, ότι πρόκειται για μια προσπάθεια τρομοκράτησης κι εκφοβισμού, τόσο των μαθητών, όσο και των εκπαιδευτικών που αντιστέκονται και δε θα το αφήσουμε να περάσει αναπάντητο!"

ΚΕΡΚΥΡΑ. Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησε η ΕΛΜΕ Κέρκυρας, ο ΣΕΠΕ και Σύλλογοι Γονέων του νησιού έξω από την Αστυνομική Διεύθυνση Κέρκυρας. Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του Σωματείου, η διαμαρτυρία γίνεται «την ώρα που έχουν κληθεί για κατάθεση κάποιοι από τους συναδέλφους Διευθυντές, από τη μία για στήριξη και συμπαράσταση στους συναδέλφους κι από την άλλη, για να καταδικάσουμε τον αυταρχισμό και την προσπάθεια εκφοβισμού, μαθητών κι εκπαιδευτικών». Παράλληλα, μέσω της διαμαρτυρίας οι Σύλλογοι απαιτούν: "Από την Εισαγγελία να παύσει κάθε διερεύνηση ευθυνών των Διευθυντών των σχολείων!".

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΛΜΕ αναφέρει:

«Αναφορικά με έγγραφα που διακινούνται από τις εισαγγελικές αρχές της χώρας, συμπεριλαμβανομένων και αυτών της Κέρκυρας, μέσω των οποίων ζητούνται στοιχεία για τις καταλήψεις, κυρίως από τους διευθυντές των σχολείων,  το ΔΣ της ΕΛΜΕ Κέρκυρας  δεν μπορεί παρά να καταδικάσει τέτοιου είδους ενέργειες, θεωρώντας ότι αποτελούν ένδειξη αυταρχισμού, που σκοπό έχουν τον εκφοβισμό και την  καταστολή των κινητοποιήσεων.

Η Εισαγγελία όμως προχώρησε ένα βήμα παραπάνω: Σήμερα (Πέμπτη), κλήθηκαν για κατάθεση στην Αστυνομία, οι Διευθυντές των σχολείων, τα οποία τελούσαν ή τελούν υπό κατάληψη!

Για το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ είναι ξεκάθαρο, ότι πρόκειται για μια προσπάθεια τρομοκράτησης κι εκφοβισμού, τόσο των μαθητών, όσο και των εκπαιδευτικών που αντιστέκονται και δε θα το αφήσουμε να περάσει αναπάντητο!

 Δεν είδαμε τις κρατικές και εισαγγελικές αρχές να έχουν την ίδια ευαισθησία για να παρέμβουν όταν:

·         Είμαστε αρχές Φεβρουαρίου και το Υπουργείο Παιδείας δεν έχει ακόμα καλύψει τα κενά σε εκπαιδευτικούς, με αποτέλεσμα να έχουν χαθεί χιλιάδες διδακτικές ώρες από την αρχή της χρονιάς!

·         Σε ένα μικρό σεισμό έπεσε το ταβάνι στο 1ο ΕΠΑΛ, όταν έπεφταν σοβάδες στα υπόλοιπα σχολεία, όταν πλημμύρισαν τα σχολεία του Ποταμού και το 2ο ΕΠΑΛ!

·         Το Γυμνάσιο Φαιάκων είχε πνιγεί στη σκόνη, με κίνδυνο την υγεία και την ασφάλεια των μαθητών, των εκπαιδευτικών και των εργαζομένων, λόγω των έργων που γινόταν απέναντι!

 

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Κέρκυρας:

·         Στέκεται στο πλευρό των συναδέλφων μας διευθυντών, οι οποίοι έμμεσα ή άμεσα θεωρούνται υπόλογοι και εξωθούνται να καταργήσουν το ρόλο τους και την θέση τους μέσα στην εκπαιδευτική κοινότητα δίνοντας ονόματα μαθητών/μαθητριών τους στις εισαγγελικές αρχές και θα τους συνδράμει με κάθε πρόσφορο τρόπο!

·         Καλεί σε παράσταση διαμαρτυρίας, την ώρα που έχουν κληθεί για κατάθεση κάποιοι από τους συναδέλφους Διευθυντές, από τη μία για στήριξη και συμπαράσταση στους συναδέλφους κι από την άλλη, για να καταδικάσουμε τον αυταρχισμό και την προσπάθεια εκφοβισμού, μαθητών κι εκπαιδευτικών

ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ, 3 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ, ΣΤΙΣ 8:30 π.μ. ΣΤΑ ΛΥΚΕΙΑ!

·         Απαιτεί από την Εισαγγελία να παύσει κάθε διερεύνηση ευθυνών των Διευθυντών των σχολείων!

Καλούμε:

Τους Συλλόγους Γονέων, τις Ενώσεις Γονέων, τα 15μελή και το σύνολο των μαθητών, να δώσουν βροντερό «παρών» στην κινητοποίηση του Σαββάτου στην Αστυνομία, για να αποτρέψουμε την ποινικοποίηση των αγώνων!

Τα σωματεία του νησιού να παραστούν στην κινητοποίηση της ΕΛΜΕ στις 3/2 και να καταδικάσουν τις απαράδεκτες ενέργειες του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κέρκυρας!.

Το Δημοτικό Συμβούλιο και το Περιφερειακό Συμβούλιο να πάρουν θέση απέναντι στην απαράδεκτη ενέργεια της Εισαγγελίας Πρωτοδικών.

Την ΟΛΜΕ να προβεί σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες για να προστατέψει τους συναδέλφους και τους μαθητές μας.

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Βασίλης Πανταζόπουλος είναι απόφοιτος του τμήματος Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου (Ρόδος), με ειδίκευση στις Διεθνείς Σχέσεις. Επιπλέον, είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου από το Πανεπιστήμιο του Reading στις Στρατηγικές Σπουδές.