Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ακόμα δύο ξενοδοχεία στην Κέρκυρα αρχίζουν διαλογή στην πηγή

Ανακύκλωση
14 Ιουνίου 2021 / 14:19

Το Roda Beach Hotel (1800 κλινών) και το Almyros Beach Resort (360 κλινών) από την Κυριακή λειτουργούν και αυτά τις πράσινες γωνιές τους

ΑΧΑΡΑΒΗ (Γραφείο Δήμου Βόρειας Κέρκυρας). Ακόμη δύο μεγάλα ξενοδοχεία στην Βόρεια Κέρκυρα, προχώρησαν στην ορθολογική διαχείριση των αποβλήτων τους οργανώνοντας με την υποστήριξη του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας και την υπηρεσία καθαριότητας και ανακύκλωσης, πράσινες γωνίες 4 ρευμάτων μέσα στο χώρο τους.

Η αντιδήμαρχος Κυκλικής Οικονομίας Σπυριδούλα Κόκκαλη δημοσιεύει τις σχετικές φωτογραφίες, επισημαίνοντας: «Σε άψογη συνεργασία με τους διευθυντές, οργανώσαμε τις πράσινες γωνιές τους και μετά από πρόσκληση των ιδίων, προχωρήσαμε  στην εκπαίδευση των προϊσταμένων των τμημάτων και στην διανομή των φυλλαδίων μας σε ελληνικά και αγγλικά.





Το #Roda_Beach_Hotel (1800 κλινών) και το #Almyros_Beach_Resort (360 κλινών) από σήμερα λειτουργούν  και αυτά τις πράσινες γωνιές τους, σε μια προσπάθεια εναρμόνισής τους με την δημοτική πολιτική ως προς την διαχείριση των αποβλήτων,αλλά και με τον ΕΣΔΑ ( Εθνικός Σχεδιασμός Διαχείρισης Αποβλήτων) ενώ τις επόμενες μέρες θα ακολουθήσουν  προγραμματισμένες συναντήσεις και με άλλα ξενοδοχεία  στον δήμο μας.

Για να καταλάβουμε την σημασία του εγχειρήματος, θα πρέπει να μιλήσουν οι αριθμοί. Σύμφωνα με τον ΕΣΔΑ , ο κάθε ένας από εμάς παράγει περίπου 1,5 κιλό απόβλητα (ανακυκλώσιμα και μη) την ημέρα. Ένα ξενοδοχείο 1000 κλινών λοιπόν, κι εφόσον έχει 100% πληρότητα, μπορεί να παράγει μέχρι και 1,5 τόνο απόβλητα την ημέρα. Ο συνολικός πληθυσμός δε, αντιστοιχεί σε δύο μεσαίες κοινότητές μας.Άρα λοιπόν η ανακύκλωση γίνεται επιτακτική ανάγκη και όχι επιλογή πια.





Είναι πραγματικά πολύ αισιόδοξο, στις δύσκολες μέρες που διανύουμε, να υπάρχει σύμπνοια και συνεργασία μεταξύ Δημοτικής Αρχής, επιχειρήσεων και πολιτών έτσι ώστε να οδηγηθούμε γρηγορότερα στην επίλυση του προβλήματος που αφορά την διαχείριση των αποβλήτων στον τόπο μας».