Κυριακή 08.09.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Βρέθηκε τρόπος για τα μεταχειρισμένα στρώματα ύπνου

Κι όμως! Τα στρώματα δεν τα "πετάμε" στους κάδους απορριμμάτων!
ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΣΤΡΩΜΑΤΩΝ
15 Ιουλίου 2024 / 12:36

Ο Δήμος Βόρειας Κέρκυρας συνεργάζεται με το Ελληνικό Κέντρο Ανακύκλωσης (ΕΚΑΝ)

ΑΧΑΡΑΒΗ. (ΔΗΜΟΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ). Ένα φορτηγό γεμάτο αποσυρμένα στρώματα ύπνου έστειλε ο Δήμος στην ειδική μονάδα διαχείρισης στον Ασπρόπυργο. Η συνεργασία ξεκίνησε με την επίσκεψη  κλιμακίου του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας στο Ελληνικό Κέντρο Ανακύκλωσης (Ε.Κ.ΑΝ) και στη μονάδα διαχείρισης στρωμάτων (την Πέμπτη 11 Ιουλίου) .

Τον Δήμο εκπροσώπησαν η αντιδήμαρχος Σπυριδούλα Κόκκαλη και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Παναγιώτης Παπαδάτος.

Η μονάδα Ε.Κ.ΑΝ επεξεργάζεται Απόβλητα Ηλεκτρικού και Ηλεκτρονικού Εξοπλισμού (ΑΗΗΕ) μέσω της συνεργασίας της με το Σύστημα Electrocycle A.E., με το οποίο έχει σύμβαση και ο Δήμος. Το εργοστάσιο εκτείνεται σε έναν χώρο 50 στρεμμάτων και απασχολεί 130 άτομα ενώ λειτουργεί ήδη 20 χρόνια.

Η επεξεργασία γίνεται κυρίως μηχανικά, με ελάχιστη ανθρώπινη παρέμβαση, εξασφαλίζοντας υψηλή αποδοτικότητα και ποιότητα. Η μονάδα περιλαμβάνει και την HFR, μια ειδική γραμμή επεξεργασίας αποκλειστικά για ψυγεία και είναι η μοναδική στην Ευρώπη με γραμμή επεξεργασίας ηλεκτρονικών τσιγάρων.

Η συνεργασία υποστηρίζει την ολοκληρωμένη διαχείριση αποβλήτων και δη των ηλεκτρικών/ηλεκτρονικών  συσκευών στο Δήμο Βόρειας Κέρκυρας. Επόμενο σημαντικό βήμα η διαχείριση των στρωμάτων. Το πρώτο αυτοκίνητο με 250 στρώματα ήδη μεταφέρθηκε στο αδειοδοτημένο εργοστάσιο στον Ασπρόπυργο.

Η εικόνα είναι αρχείου, δεν σπανίζει όμως και στις μέρες μας στην Κέρκυρα. Ειδικότερα στο ξεκίνημα της σεζόν που ανακαινίζονται τα ενοικιαζόμενα. Το ερώτημα παραμένει: Είναι δυνατόν να πιστεύει κανείς πως το απορριματοφόρο θα πάρει το στρώμα το επόμενο πρωινό και δεν θα παραμείνει εκεί δίπλα στον κάδο για μέρες;