Σάββατο 28.09.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Δήμος Βόρειας Κέρκυρας: Εγκαινιάζεται το 15ο Ρεύμα Ανακύκλωσης με Συλλογή Τηγανελαίων (photos)

ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ
22 Σεπτεμβρίου 2024 / 20:27

"Η ανακύκλωση των τηγανελαίων αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για την προστασία του περιβάλλοντος, καθώς ένα λίτρο καμένου λαδιού μπορεί να καταστρέψει έως και ένα εκατομμύριο λίτρα πόσιμου νερού"

ΚΕΡΚΥΡΑ (ΔΗΜΟΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ). Ο Δήμος Βόρειας Κέρκυρας, σε συνεργασία με την εταιρεία FARGECO HELLAS, εγκαινιάζει μια νέα πρωτοβουλία στο πλαίσιο της συνολικής στρατηγικής ανακύκλωσης, με το 15ο ρεύμα που αφορά στη συλλογή και διαχείριση των τηγανελαίων. Στο πλαίσιο αυτής της δράσης, τοποθετήθηκαν 12 ειδικοί κάδοι ανακύκλωσης σε στρατηγικά σημεία του δήμου:

Πλατεία Δημαρχείου Αχαράβης

Παιδική χαρά Αχαράβης

Γωνία Ανακύκλωσης Αχαράβης

Πλατεία Νυμφών

Καρουσάδες

Γωνία Ανακύκλωσης Σιδαρίου

Πλατεία Αυλιωτών

Γωνία Ανακύκλωσης Πάγων

Πολιτιστικό Κέντρο Καββαδάδων

Κ.Ε.Π. Αγρού

Γωνία Ανακύκλωσης Κασσιώπης

Ρόδα

Η ανακύκλωση των τηγανελαίων αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για την προστασία του περιβάλλοντος, καθώς ένα λίτρο καμένου λαδιού μπορεί να καταστρέψει έως και ένα εκατομμύριο λίτρα πόσιμου νερού. Επίσης, η απόρριψη λαδιού στο νεροχύτη επιβαρύνει σημαντικά τα συστήματα βιολογικού καθαρισμού, δημιουργώντας σοβαρές φραγές στις σωληνώσεις και επιβαρύνοντας τους υπονόμους.

Ο Δήμος Βόρειας Κέρκυρας καλεί όλους τους πολίτες να συμμετάσχουν ενεργά σε αυτή την πρωτοβουλία, συλλέγοντας τα τηγανέλαιά τους μέσα σε πλαστικά μπουκάλια και αποθέτοντάς τα στους ειδικούς κάδους ανακύκλωσης. Μαζί μπορούμε να προστατέψουμε το περιβάλλον και να εξασφαλίσουμε ένα καθαρότερο και πιο βιώσιμο μέλλον για τις επόμενες γενιές.

ΦΩΤΟ@ FB ΣΠΥΡΙΔΟΥΛΑ ΚΟΚΚΑΛΗ