Διαγνώσθηκαν με κορωνοϊό επιβάτες της κρουαζιέρας που έπιασε Κέρκυρα

To msc opera στον προβλήτα του ΟΛΚΕ στις 5 Μαρτίου 2020. ΦΩΤΟ: ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ/ΣΤ. ΚΑΤΑΠΟΔΗΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Πέντε Γάλλοι της κρουαζιέρας με το Msc Opera, που έπιασε Κέρκυρα στις 5 Μαρτίου, διαγνώσθηκαν με κορωνοΐωση.

23
Μαρτίου / 2020

Το γεγονός συνάγεται από την επιστολή που έστειλε την περασμένη Τρίτη (18.3.20) η πλοιοκτήτρια εταιρεία σε όλους τους επιβάτες, είδε το φως της δημοσιότητας ενώ επιβεβαιώνεται και από την επικοινωνία από την Κέρκυρα με τα κεντρικά Γραφεία της εταιρείας στην Ελβετία. Η Msc διατείνεται ότι στο ξεκίνημα της κρουαζιέρας κανείς απ' όσους επιβιβάστηκαν από την Γένοβα και τα μέλη του πληρώματος δεν είχε διαγνωσθεί σχετικά κι έτσι όσοι κόλλησαν θα μπορούσαν να το πάθουν κατά τη διάρκεια του πλου και μετά. 
Σύμφωνα με το sitecrew-center.com, περίπου 200 μέλη του πληρώματος του συγκεκριμένου κρουαζιερόπλοιου είναι σε καραντίνα στο εσωτερικό του πλοίου στο λιμάνι της Γένοβα στην Ιταλία.



Σύμφωνα με το δημοσίευμα (21.3.20) ο αριθμός των μελών του πληρώματος που νοσούν αυξήθηκε από 7 μέλη σε 13 τις τελευταίες δυο μέρες. Για το λόγο αυτό και τα 200 μέλη του πληρώματος παραμένουν στο εσωτερικό του πλοίου μέχρι να εξεταστούν από τις ιταλικές αρχές και να λάβουν το «οκ» να φύγουν σε περίπτωση που το τεστ για τον κορονοϊό είναι αρνητικό.
Σημειώνεται ότι η Msc, όπως και όλες οι εταιρείες του κλάδου, έχει ακινητοποιήσει όλα της τα σκάφη από τις 13 Μαρτίου.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΪΤΗΣ