Πέμπτη 18.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Δράσεις για την Διεθνή Ημέρα Μουσείων από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Κέρκυρας

Εφορεία Αρχαιοτήτων Κέρκυρας
15 Μαΐου 2019 / 12:56
Ελένη Κορωνάκη

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κέρκυρας, στο πλαίσιο του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων 2019 με

θέμα «Τα Μουσεία ως κόμβοι πολιτισμού: το μέλλον της παράδοσης» και του 13ου Φεστιβάλ Οπτικοακουστικών Τεχνών του Ιονίου Πανεπιστημίου, διοργανώνει στο Αρχαιολογικό Μουσείο Κέρκυρας το Σάββατο 18 Μαΐου 2019, 17.00-21.00, τις ακόλουθες δράσεις:
«Ακούω το σχήμα, βλέπω τον ήχο» : Εκπαιδευτικό πρόγραμμα – εργαστήριο για μαθητές ηλικίας 11-15 ετών. Θα αναπτυχθούν διαδραστικές εγκαταστάσεις με συνδυασμό εικαστικών, ήχου και physical computing με αφετηρία το σημαντικότερο έκθεμα του Μουσείου, το μνημειώδες αέτωμα της Γοργούς από τον αρχαϊκό ναό της Αρτέμιδος.
Η δράση θα πραγματοποιηθεί από την Τζελίνα Πάλλα, εικαστικό – εκπαιδευτικό εικαστικών τεχνών – μουσικό, μεταπτυχιακή φοιτήτρια του Τμήματος Τεχνών Ήχου και Εικόνας του Ιονίου Πανεπιστημίου.
«Χρόνος Κρόνος»: Βιντεοπροβολή – 3d Animation του επίκουρου καθηγητή του Τμήματος Τεχνών Ήχου και Εικόνας του Ιονίου Πανεπιστημίου Κωνσταντίνου Τηλιγάδη.
«Με αφορμή το Μουσείο» : Έκθεση σχεδίων φοιτητών του Τμήματος Τεχνών Ήχου και Εικόνας με αφορμή γλυπτά έργα του Μουσείου, που πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια του μαθήματος «Χώρος και Οπτικοακουστικά Μέσα» με διδάσκοντα τον εικαστικό – εκπαιδευτικό Νίκο Κόκκαλη.

Ελένη Κορωνάκη

Εργάζεται στις Εκδόσεις Ενημέρωση από το 1990 σε θέσεις υψηλής ευθύνης. Ειδικεύεται στις δημόσιες σχέσεις, το ελεύθερο και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ.