Σάββατο 29.06.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ομαδική έκθεση φωτογραφίας «Τόποι Μετάβασης» από την Εφορεία Αρχαιοτήτων

ΕΦΟΡΕΙΑ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
26 Ιουνίου 2024 / 12:19
ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

Στο Λατινικό Παρεκκλήσι - "Εξερευνώντας τις Πολιτισμικές Διασταυρώσεις των Ελληνικών Συνόρων: Βόρειος Έβρος, Γαύδος, Καστελόριζο, Οθωνοί"

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η έκθεση "Τόποι Μετάβασης" αποτελεί ένα φωτογραφικό οδοιπορικό στα τέσσερα γεωγραφικά άκρα της Ελλάδας, εστιάζοντας στα χωριά του Τριεθνούς στον Βόρειο Έβρο, τη Γαύδο, το Καστελόριζο και τους Οθωνούς.

Ο Χάρης Κακαρούχας, η Φωτειάννα Λινάρδου, η Άννα Παρασκευίδου και ο Συμεών Χατζηλίδης αποτυπώνουν με την προσωπική τους ματιά την ανθρωπογεωγραφία των συνόρων και την ποικιλομορφία των πολιτισμών που συναντώνται στις ακριτικές αυτές περιοχές της χώρας μας.

Στο Βόρειο Έβρο, ο Χάρης Κακαρούχας και η Φωτειάννα Λινάρδου καταγράφουν την περιοχή του Τριεθνούς, μια περιοχή που σημαδεύεται από συγκρούσεις, εκτοπισμούς και πρόσφατες προσφυγικές ροές. Στη Γαύδο, η Άννα Παρασκευίδου και ο Συμεών Χατζηλίδης παρακολουθούν τις μνήμες και τις διαγενεακές καταβολές των κατοίκων, ενώ στο Καστελλόριζο, ο Χάρης Κακαρούχας επικεντρώνεται στην πλούσια ναυτική κληρονομιά και τη στρατηγική θέση του νησιού. Τέλος, η Άννα Παρασκευίδου και ο Συμεών Χατζηλίδης φωτογραφίζουν τους Οθωνούς, αποκαλύπτοντας την πλούσια ιστορία και την πολιτιστική κληρονομιά του νησιού.

Με το φωτογραφικό αυτό ταξίδι επιδιώκεται η κατανόηση της ταυτότητάς μας και η συνειδητοποίηση των πολυσύνθετων σχέσεων που διαμορφώνουν οι παραμεθόριες περιοχές.

Η έκθεση η οποία πραγματοποιείται στο Λατινικό Παρεκκλήσι του Παλαιού Φρουρίου, τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και αποτελεί συνεργασία της AMKE Art Traces και της Luminous Eye.

Εγκαίνια: 01/07, 20:00 Διάρκεια έκθεσης: 2 Ιουλίου – 28 Ιουλίου 2024 Ώρες επίσκεψης: 08:00-20:00

ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

Εργάζεται στις Εκδόσεις Ενημέρωση από το 1990 σε θέσεις υψηλής ευθύνης. Ειδικεύεται στις δημόσιες σχέσεις, το ελεύθερο και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ.