«Ζωγράφος και κοινό σε διάλογο» στην Κερκυραϊκή Πινακοθήκη
Τετάρτη 20/5/26 στις 19.30 - Βιωματική εμπειρία υδατογραφίας για τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων, σε συνεργασία με το Ιόνιο Πανεπιστήμιο
ΚΕΡΚΥΡΑ. Η Κερκυραϊκή Πινακοθήκη σε συνεργασία με το Εργαστήριο Μουσειολογίας του Ιονίου Πανεπιστημίου και με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων πραγματοποιεί τη δράση με τίτλο «Μια βιωματική εμπειρία υδατογραφίας: Ζωγράφος και κοινό σε διάλογο».
Σε αυτό το πλαίσιο φιλοξενεί τον εικαστικό Θεόφιλο Γραμμένο που θα δημιουργήσει ενώπιον του κοινού μια υδατογραφία, αποκαλύπτοντας χαρακτηριστικά και τεχνικές της.
Παρεμβάσεις θα πραγματοποιήσει ο Μιχαήλ Άγγελος Βραδής. Τον επιστημονικό συντονισμό της δράσης έχουν ο καθ. Γεώργιος Παπαϊωάννου και ο μουσειολόγος Παναγιώτης Σαραντίδης.
Η δράση εντάσσεται στη συνεχή προσπάθεια της Πινακοθήκης να αναδείξει τον ρόλο των μουσείων ως χώρων διαλόγου, συμμετοχής και δημιουργικής συνάντησης, συμβάλλοντας στην καλλιέργεια της πολιτιστικής συνείδησης και στη σύνδεση των ανθρώπων μέσα από την τέχνη.
Τετάρτη 20 Μαΐου 2026, 19.30
Ελεύθερη συμμετοχή
Επιθυμητή η προεγγραφή 2661041085 / [email protected] στην Κερκυραϊκή Πινακοθήκη, Ιωάννου Θεοτόκη 77

ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ
Εργάζεται στις Εκδόσεις Ενημέρωση από το 1990 σε θέσεις υψηλής ευθύνης. Ειδικεύεται στις δημόσιες σχέσεις, το ελεύθερο και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ.

