Παρασκευή 18.10.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Πρεμιέρα για την Α2 ανδρών στο χάντμπολ

Από το περσινό ματς στο ΕΑΚΚ ανάμεσα σε Φαίακα και Φοίβο Συκεών ΦΩΤΟ@ΑΡΧΕΙΟΥ
ΧΑΝΤΜΠΟΛ
16 Οκτωβρίου 2024 / 16:10
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Εκτός από την ομάδα ανδρών του Φαίακα στο ανδρικό πρωτάθλημα θα αγωνιστεί και φέτος ο Κερκυραϊκός, αλλά στην Β΄ Εθνική κατηγορία.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Το ερχόμενο Σάββατο 19 Οκτώβρη θα έχουμε πρεμιέρα στην Α2 ανδρών στο χάντμπολ, εκεί όπου μετέχει η ομάδα του Φαίακα. Και φέτος έχει ενταχθεί στον 2ο (Βόρειο) Όμιλο στον οποίο μετέχουν συνολικά δέκα ομάδες, η πρωταθλήτρια των οποίων θα πάρει το εισιτήριο ανόδου στην ανώτερη κατηγορία της χώρας.

Ο Φαίακας δεν μπορεί να κάνει τα οικονομικά ανοίγματα παρελθόντων ετών, φροντίζει να έχει μια ανταγωνιστική ομάδα με Κερκυραίους νεαρούς (κυρίως) αθλητές και αυτό που θα επιδιώξει είναι να διεκδικήσει στο πρωτάθλημα την καλύτερη δυνατή θέση, κυρίως όμως να δημιουργήσει ομάδα για το μέλλον με παιδιά των Ακαδημιών του.

Το ερχόμενο Σάββατο στο κλειστό του ΕΑΚΚ θα υποδεχθεί την πολύ δυνατή ομάδα του Φοίβου Συκεών από την Θεσσαλονίκη, στο πρώτο φετινό ματς και γνωρίζουμε ότι υπάρχει αγάπη στο νησί μας για το χάντμπολ και ο κόσμος θα είναι εκεί. Στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος θα έχουμε:

 

Α2 ΑΝΔΡΩΝ

Πρόγραμμα (1η αγωνιστική)

Σάββατο 19/10/2024

Αρχέλαος Κατερίνης – Εκμάθηση Αθλημάτων

Αερωπός Έδεσσας – Αλέξανδρος Αξιούπολης

Κύκλωπες Αλεξανδρούπολης – Αμύντας Αμυνταίου

16:00 Φαίακας Κέρκυρας – Φοίβος Συκεών

ΑΟΧ Βόλος – Φέρωνας Βέροιας

 

Εκτός από την ομάδα ανδρών του Φαίακα στο ανδρικό πρωτάθλημα θα αγωνιστεί και φέτος ο Κερκυραϊκός, αλλά στην Β΄ Εθνική κατηγορία, στον 1ο υποόμιλο του Βορρά ο οποίος θα περιλαμβάνει τις ομάδες: Κερκυραϊκός, ΑΟΑ Καστοριάς, Άρτα Χάντμπολ, Παναιτωλικός, Αναγέννηση Άρτας, ΑΟ Ιωαννίνων, ΑΟ Κοζάνης

Στις γυναίκες θα έχουμε και εδώ παρουσία τόσο της ομάδας του Φαίακα, όσο και αυτής του Κερκυραϊκή στην Α2 Εθνική, και αυτές θα είναι στον 1ο υποόμιλο του Βορρά που συνολικά θα έχει έξι ομάδες: Φαίακας, Κερκυραϊκός, Ορφέας Κατερίνης, Φίλιππος Βέροιας, ΑΟΑ Καστοριάς, Απόλλων Σταυρούπολης

Τα πρωταθλήματα της Β΄ εθνικής ανδρών και Α2 γυναικών θα κάνουν πρεμιέρα όπως έχει ορίσει η Ομοσπονδία στις 11 Νοεμβρίου. Σε όλες τις περιπτώσεις δεν θα μας κάνει εντύπωση κάποια ή κάποιες ομάδες να μην ξεκινήσουν το πρωτάθλημα ή ακόμα και να αποχωρήσουν και η κύρια αιτία είναι το οικονομικό, παρ΄ ότι με τον χωρισμό των ομάδων σε πολλούς ομίλους περιορίζονται τα εκτός έδρας (κυρίως) ταξίδια και παράλληλα μειώνονται τα έξοδα. Η συνέχεια θα δείξει….

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια