Σάββατο 28.09.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Παράσταση διαμαρτυρία για την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας

ΚΕΡΚΥΡΑΪΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
27 Σεπτεμβρίου 2024 / 11:44

Από μέλη του Κερκυραϊκού Συνδέσμου Ιδιωτικών Υπαλλήλων στο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας

ΚΕΡΚΥΡΑ (ΚΕΡΚΥΡΑΪΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ). Την Τετάρτη 25 Σεπτέμβρη μέλη του Κερκυραϊκού Συνδέσμου Ιδιωτικών Υπαλλήλων πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στο Δημοτικό Συμβούλιο Κεντρικής Κέρκυρας, την ώρα που συζητούσε ερώτηση της Λαϊκής Συσπείρωσης σχετικά με την κατάπτυστη απόφαση του δημάρχου Στέφανου Πουλημένου, η οποία ικανοποιεί πλήρως τις απαιτήσεις των μονοπωλιακών ομίλων του εμπορίου, για ξήλωμα της κυριακάτικης αργίας ολόκληρη τη θερινή περίοδο στο Δήμο.  Με την ερώτησή της η Λαϊκή Συσπείρωση απαίτησε την κατάργηση της σχετικής απόφασης και την κατοχύρωση της αργίας της Κυριακής, θέση με την οποία συντάσσονται και παλεύουν τόσο οι εργαζόμενοι όσο και οι μικροκαταστηματάρχες του Δήμου.

Κατά την απάντησή του ο κύριος Πουλημένος, ούτε λίγο ούτε πολύ, μας είπε ότι ως άνθρωπος διαφωνεί με τις αποφάσεις που παίρνει ως δήμαρχος (τουλάχιστον για το ζήτημα της κυριακάτικης αργίας)… Μάλιστα… Μια κατάσταση δηλαδή που θα έλεγε κανείς ότι χρήζει ψυχιατρικής αντιμετώπισης… Βεβαίως, όλοι γνωρίζουμε ότι ο κύριος Πουλημένος τα «έχει τετρακόσια», γιατί αυτό που του προκαλεί αυτήν την «σύγχυση» δεν είναι τίποτα άλλο από τις πολιτικές του επιλογές! Επιλογές που σχετίζονται με την εξυπηρέτηση της κερδοφορίας των μεγαλοεργδοτών του εμπορίου, με εντολή της κυβέρνησης… Εξάλλου, όλοι θυμόμαστε πριν από λίγα χρόνια το «Qatar gate», που ακόμα και σε επίπεδο ευρωκοινοβουλίου υπερψηφίστηκε, με ευρύτατη πλειοψηφία, ψήφισμα με το οποίο τα «lobby», δηλαδή τα συμφέροντα των μονοπωλιακών ομίλων, αποτελούν στοιχείο της δημοκρατίας τους, πράγμα που όπως βλέπουμε υπηρετείται σε όλες τις βαθμίδες (Ε.Ε.-Κυβέρνηση-Περιφέρειες-Δήμοι).

Και επειδή όταν δεν έχεις επιχειρήματα χρειάζεται και λίγη «κλάψα», ο Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας, διεκδικώντας βραβείο δραματικού ρόλου, σε έντονα συναισθηματικό τόνο αναφώνησε ουσιαστικά ότι όσοι ζητούν να μην λιώνουν οι εργαζόμενοι στη δουλειά και να μην βάζουν λουκέτο οι μικροκαταστηματάρχες στα μαγαζιά τους (όπως συμβαίνει με την απόφαση που πήρε), επιδιώκουν την προσωπική του εξόντωση! Να πούμε πάντως στον κύριο Πουλημένο ότι το δράμα δεν του πηγαίνει… Ας το γυρίσει καλύτερα σε κωμωδία, γιατί με αυτά που λέει, γελάνε ακόμα και τα χαρτιά υγεία στα ράφια των σούπερ μάρκετ που εργαζόμαστε και που με δική του απόφαση, ανοίγουν τις Κυριακές!

Τέλος, επιβεβαιώνοντας πλήρως τη ρήση του λαού μας που λέει πως «όποιος δε θέλει να ζυμώσει, δέκα μέρες κοσκινίζει», έριξε την ευθύνη για την απόφαση που έχει πάρει στο Σωματείο μας και στους Συλλόγους των Εμπόρων, γιατί λέει δεν του έχουμε υποδείξει μέχρι τώρα τη νομοθεσία με την οποία μπορεί να βρεθεί λύση στο πρόβλημα, λύση την οποία ήδη γνωρίζει και του προτάθηκε για άλλη μια φορά επίσημα κατά τη παραπάνω συζήτηση από την εκπρόσωπο της Λαϊκής Συσπείρωσης! Αλήθεια ο Δήμος δεν έχει Νομική Υπηρεσία; Δηλαδή για όλα τα νομικά και άλλα ζητήματα που προκύπτουν η δημοτική αρχή περιμένει νομικές υποδείξεις από τους εμπλεκόμενους;

Ο κύριος Πουλημένος όμως είπε και ένα ψεματάκι για να δικαιολογήσει τη στάση του, που άλλα έλεγε στο δημοτικό συμβούλιο της 28 Μάη και άλλα έκανε τον Ιούλιο. Είπε ότι δε γνώριζε το νόμο. Του θυμίζουμε ότι πριν από το δημοτικό Συμβούλιο του Μάη, τον είχε επισπεφτεί στο γραφείο του ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Κέρκυρας, για να τον ενημερώσει σχετικά με πιέσεις που θα δεχόταν από την Κυβέρνηση, καθώς στα χέρια μας υπήρχαν ήδη τα σχετικά έγγραφα που Υπουργείου και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης τα οποία ο κύριος Πουλημένος ανακάλυψε τον Ιούλιο…

Η υπόθεση έχει συνέχεια λοιπόν, το ίδιο και ο αγώνας μας γιατί εμείς δε μπορούμε να ζήσουμε μια ζωή λάστιχο για τα κέρδη των λίγων. Συσπειρωνόμαστε στο Σωματείο μας και οργανώνουμε τις επόμενες κινήσεις μας. Θέλει δε θέλει, ο Δήμαρχος θα πάρει πίσω την απόφασή του και θα είμαστε εμείς εκείνοι που θα τον αναγκάσουν!   

ΦΩΤΟ@YOUTUBE