Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ο Σπύρος Κροκίδης σε ειδική εκδήλωση στην Αθήνα για τους ετεροδημότες

Σπύρος Κροκίδης
12 Μαΐου 2023 / 10:59

«Πολλά λόγια, πολλές υποσχέσεις, αλλά έργα μηδέν ή έστω λίγα, τα οποία όμως είναι αναντίστοιχα των αναγκών του τόπου μας» επεσήμανε μεταξύ άλλων το απόγευμα της Τετάρτης

ΑΘΗΝΑ (ΣΠΥΡΟΣ ΚΡΟΚΙΔΗΣ). Ο Υποψήφιος Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Σπύρος Κροκίδης μίλησε το απόγευμα της Τετάρτης στους ετεροδημότες της Αθήνας σε ειδική εκδήλωση η οποία πραγματοποιήθηκε στο Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών και Μουσικής Β και Μ Θεοχαράκη. Ο κύριος Κροκίδης μεταξύ των άλλων τόνισε:

«Νιώθω ιδιαίτερη χαρά και συγκίνηση σήμερα που βρίσκομαι εδώ ανάμεσα σας και έχω την ευκαιρία να σας σφίξω το χέρι με απεριόριστο σεβασμό και να απευθυνθώ, με λόγια που βγαίνουν μέσα από την καρδιά μου, γιατί απευθύνομαι σε ανθρώπους, συμπατριώτες μου, που μπορεί να ζουν μακριά από το νησί μας, την ιδιαίτερη πατρίδα μας, αλλά γνωρίζω πολύ καλά ότι την σκέφτεστε κάθε μέρα και η καρδιά σας χτυπά για το νησί μας.

Και το αποδεικνύεται καθημερινά και όποτε σας δοθεί η ευκαιρία με τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνετε για την ανάδειξη και την προβολή  του νησιού μας και του τόπου μας, ο κάθε ένας με τις δικές του δυνάμεις, αλλά και με την υποστήριξη σας, όπου αυτό χρειαστεί. Εσείς είστε διαπρύσιοι πρεσβευτές της Κέρκυρας και του κερκυραϊσμού.

Και σήμερα βρίσκομαι εδώ ενώπιον σας για να απευθυνθώ προς εσάς  και να ζητήσω την υποστήριξη σας σε μια κρίσιμη και κομβική στιγμή για το μέλλον του τόπου μας, αλλά και της χώρας μας.
 
Κατ’ αρχάς είμαι πεπεισμένος ότι στα ψευτοδιλήμματα που θέτουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης, θα απαντήσουμε με αποφασιστικότητα, πορευόμαστε μπροστά σταθερά, και με τόλμη. Η Ν.Δ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης απέδειξαν ότι σε μια περίοδο με πρωτοφανείς αντιξοότητες, εξ αιτίας της παγκόσμιας υγειονομικής κρίσης, του πολέμου στην Ουκρανία, των εξωγενών κρίσεων της ενέργειας και των ανατιμήσεων, ότι διαθέτουν το σχέδιο, τη γνώση και την πολιτική βούληση να δώσουν τις απαραίτητες και ενδεδειγμένες  λύσεις, επ’ ωφελεία του Ελληνικού  λαού.  

Στις 21 Μαΐου η πλειοψηφία του Ελληνικού λαού θα πει όχι στον κίνδυνο να επιστρέψει η χώρα στο παρελθόν που πλήγωσε τον ελληνικό λαό. Στις 21 Μαΐου θα απαλείψουμε τον κίνδυνο που ελλοχεύει η χώρα και η ελληνική κοινωνία να ξαναμπεί σε περιπέτειες.

Κρίσιμες όμως είναι και οι εκλογές για το νησί μας, που δυστυχώς βρίσκεται στο σημείο καμπής, στο σημείο που πρέπει να αποφασίσουμε με γενναιότητα και με παρρησία, «με ποιους θα πάμε και ποιους θα αφήσουμε» όπω λέει και το γνωστό άσμα. Τα λόγια και οι δημόσιες σχέσεις, όπως και οι προσωπικές στρατηγικές δυστυχώς έφεραν το νησί μας σε αδιέξοδο, σε πάρα πολλούς τομείς.

Ο ιστορικός ρόλος της Κέρκυρας είναι να πρωτοπορεί, να ανοίγει δρόμους, να αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση και όχι προς αποφυγή, να είναι η αιχμή του δόρατος και όχι ουραγός.

Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια λέει ο θυμόσοφος λαός μας και δυστυχώς αποδεικνύεται και στην περίπτωση της Κέρκυρας ότι η ρήση αυτή βρίσκει εφαρμογή. Πολλά λόγια, πολλές υποσχέσεις, αλλά έργα μηδέν ή έστω λίγα, τα οποία όμως είναι αναντίστοιχα  των αναγκών του τόπου μας.

Χρειάζεται παραγωγική ανασυγκρότηση, χρειάζεται στρατηγικός σχεδιασμός, αποτελεί αδήριτη ανάγκη η διεκδίκηση περισσότερων χρηματοδοτήσεων και χρηματοδοτικών εργαλείων, αλλά τα χρήματα που θα έρθουν στο νησί να απορροφηθούν και να αξιοποιηθούν στο έπακρο, με στοχοθεσία, ώστε  να βελτιωθεί η αποτελεσματικότητα που σήμερα αποτελεί την αχίλλειο πτέρνα του τόπου μας.

Οι επιδόσεις μου στον επαγγελματικό στίβο με τον οποίο ασχολήθηκα είναι το μέτρο με το οποίο σας ζητώ να με αξιολογήσετε και αποτελούν εχέγγυα ότι η προσπάθεια που θα κάνουμε όλοι μαζί θα φέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα».