Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Σήμερα στο ΔΣ της ΔΙΑΔΕΥΑΚ το θέμα του εξώδικου της ΔΕΗ για οφειλές

Εξώδικο
08 Μαΐου 2023 / 09:38

Γιώργος Καλούδης: «Ανεπάρκεια Υδραίου ή σκόπιμη απαξίωση;»

ΚΕΡΚΥΡΑ. Στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΙΑΔΕΥΑΔΚ συζητείται σήμερα το θέμα του εξωδίκου που απέστειλε η ΔΕΗ ζητώντας την εξόφληση των οφειλών που αγγίζουν τα 9,2 εκατ. ευρώ.

Πρόκειται για χρέη προηγούμενων ετών ύψους 4,5 εκατ. ευρώ περίπου αλλά και νέων αντίστοιχου περίπου ποσού που δημιουργήθηκαν, λόγω της ενεργειακής κρίσης, με αποτέλεσμα τα τιμολόγια να εκτοξευτούν και η Δημοτική Επιχείρηση να αδυνατεί να ανταπεξέλθει. Το θέμα της κάλυψης του αυξημένου ενεργειακού κόστους ταλανίζει βεβαίως όλες της ΔΕΥΑ ανά τη χώρα, που έχουν ζητήσει επανειλημμένως την ενίσχυσή τους από την Πολιτεία, προκειμένου να διαχειρισθούν τα υπέρογκα αυτά κόστη.

Πυρά Καλούδη

Σκληρή κριτική στη δημοτική αρχή Υδραίου αλλά και την κυβέρνηση ασκεί ο δημοτικός σύμβουλος (και υποψ. βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ) Γιώργος Καλούδης:

«Επί 2  χρόνια ενημερώνουμε τον Λαό της Κέρκυρας ότι η Διαδημοτική         
Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Κέρκυρας βρίσκεται σε καταστροφική πορεία:
Χωριά μας για ημέρες χωρίς νερό, διαλυτική οργανωτική κατάσταση, όργιο απευθείας αναθέσεων και αυξανόμενα χρέη.

Σήμερα συζητείται στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑΚ το εξώδικο της ΔΕΗ ότι θα διακόψει τη παροχή ηλεκτρικού ρεύματος εάν δεν εξωφληθεί το χρέος των περίπου δέκα εκατομμυρίων (10.000.000) ευρώ.
 
Η παρά τω Μητσοτάκη Δημοτική Παράταξη της κ. Υδραίου επέδειξε απόλυτη ανεπάρκεια ή ήταν σκόπιμη η χρεωκοπία για να απαξιωθεί η ΔΕΥΑΚ και να πωληθεί πιο εύκολα σε κερδοσκόπους φίλους της οικογένειας Μητσοτάκη;
 Άλλωστε το νομικό πλαίσιο ο Μητσοτάκης το πέρασε τη Μεγάλη Τρίτη με τη ψήφιση της ιδιωτικοποίησης του νερού!».

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ