Πέμπτη 25.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Συλλυπητήρια Δημάρχου Βόρειας Κέρκυρας για τον Νίκο Μηλιώτη

Νίκος Μηλιώτης
31 Μαρτίου 2023 / 13:56

Yπήρξε πάντοτε ένας άνθρωπος της προσφοράς, δυναμικός, με έμφυτη καλοσύνη, ισχυρό αίσθημα δικαιοσύνης, βαθιά πιστεύω και ιδανικά

Ο Δήμαρχος Βόρειας Κέρκυρας Γιώργος Μαχειμάρης, η Δημοτική Αρχή Βόρειας Κέρκυρας, το Δημοτικό Συμβούλιο, οι εργαζόμενοι στο Δήμο, ιδίως της υπηρεσίας πολιτικής προστασίας   εκφράζουν  την οδύνη τους για την αιφνίδια και αδόκητη απώλεια του  Νίκου Μηλιώτη Αντιπεριφερειάρχη Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.

Του ανθρώπου που, όπου κλήθηκε να υπηρετήσει άφησε αποτύπωμα   ευγένειας, νηφάλιου πνεύματος, ορθότητα ψυχής. Αριστοκράτης στην εμφάνιση, διακριτικός, χωρίς εγωισμό και έπαρση και πάντα στην πρώτη γραμμή. Υπηρέτησε με ήθος, εντιμότητα και αυταπάρνηση, τόσο την ελληνική αστυνομία όσο και την τοπική αυτοδιοίκηση.

Τα χαρίσματα, η αποτελεσματικότητα, η συνεργατικότητα αναδείχθηκαν ακόμη πιο πολύ όταν ανέλαβε καθήκοντα Αντιπεριφερειάρχη πολιτικής προστασίας της Περιφέρειας Ιονίων  Νήσων.
Με ευαισθησία, με χαμόγελο, με αγάπη και ψυχραιμία, άκουγε τα προβλήματα και έδινε πάντα λύσεις.

Ήταν μία πηγή ηρεμίας και γαλήνης ακόμη και στις πιο έντονες και ταραγμένες στιγμές.

Αυτή ήταν η πρώτη εικόνα που είχαμε από το Νίκο. Και αυτή είναι που φέρνουμε συνεχώς στο μυαλό μας  από χθες που η ξαφνική απώλειά του έχει συνταράξει όλους.

Θεωρούσε ότι οι αυτοδιοικητικοί δεν πρέπει να κριθούν από τις πόσες θητείες θα ολοκληρώσουν  αλλά από τις πόσες γενιές θα επηρεάσουν θετικά. Σαν να το ήξερε πως δε θα  ολοκληρώσει τούτη τη θητεία του στην τοπική αυτοδιοίκηση, ίσως και άλλες. Με τη στάση ζωής του όμως, την πολιτική συμπεριφορά και το θετικό του παράδειγμα αφήνει μια σπουδαία παρακαταθήκη. Μία παρακαταθήκη που είναι χρέος μας να διατηρήσουμε και να τιμούμε για το μέλλον.

Γιατί αυτά τον  χαρακτήριζαν πάντα. Η αγάπη και το πάθος για όλα αυτά που προσδιόριζαν το υπέροχο αξιακό του σύστημα.

Μεγάλο το κενό για όλους… για το Περιφερειακό συμβούλιο , στο οποίο ξεχώριζε για τη δημοκρατία, τη νηφαλιότητα και το συναινετικό του πνεύμα.

Μεγάλο το κενό για την Κέρκυρα, την πόλη που αγαπούσε και αγαπήθηκε από όλους γιατί υπήρξε πάντοτε ένας άνθρωπος της προσφοράς, δυναμικός,  με έμφυτη καλοσύνη, ισχυρό αίσθημα δικαιοσύνης, βαθιά πιστεύω και ιδανικά.
 
Στην οικογένεια, στους συγγενείς, στους φίλους, στους συναδέλφους του στο Περιφερειακό συμβούλιο  απευθύνουμε τα βαθύτατα  μας  συλλυπητήρια. Αιωνία η μνήμη.