Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Παρέμβαση πρωθυπουργού για τη διαιτησία στην UEFA

ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
30 Μαρτίου 2023 / 16:29
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ο έλεγχος της ΕΠΟ σημαίνει και έλεγχο της διαιτησίας στην Ελλάδα με ότι αυτό συνεπάγεται. Η αναξιοπιστία των Ελληνικών πρωταθλημάτων στις επαγγελματικές κατηγορίες έχει φτάσει στο ζενίθ και δεν είναι τωρινό φαινόμενο.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ο έλεγχος της ΕΠΟ σημαίνει και έλεγχο της διαιτησίας στην Ελλάδα με ότι αυτό συνεπάγεται. Η αναξιοπιστία των Ελληνικών πρωταθλημάτων στις επαγγελματικές κατηγορίες έχει φτάσει στο ζενίθ και δεν είναι τωρινό φαινόμενο. Ο χαρακτηρισμός «παράγκα» και «εξυγίανση» αιωρείται στον ουρανό της Ελλάδας και ο κόσμος έχει βαρεθεί τις κόντρες των μεγάλων ομάδων και τις αναφορές για τους διαιτητές.

Υπάρχει αδυναμία συνεννόησης, φτάσαμε στο σημείο να μιλάνε με φράσεις πεζοδρομίου  και να πετάνε «φούστα να φορέσει» στον πρόεδρο της ΕΠΟ, τον χαρακτηρίζουν φασίστα και το πράγμα πάει να ξεφύγει. Ευτυχώς που ως σήμερα τα φαινόμενα βίας δεν είναι πολλά, αλλά φοβάμαι για τη συνέχεια και για το πως θα μπορέσει να τελειώσει το φετινό πρωτάθλημα της Super League, με 4 ομάδες να διεκδικούν τον τίτλο. Δεν μπορούν να βρουν μια κοινή συνισταμένη να προχωρήσουν, αλλά και όταν βρήκαν και ενημέρωσαν την ΕΠΟ ότι στα ματς θα πρέπει να φέρει ξένους διαιτητές elite, δεν το έκανε. Έτσι αν δε βρεθεί λύση κινδυνεύουν όλα να τιναχτούν στον αέρα και φοβάμαι την αντίδραση του κόσμου.

Σίγουρα η ανικανότητα της ΚΕΔ/ΕΠΟ και του αρχιδιαιτητή Μπένετ να φέρει elite διαιτητές, δεν θα έπρεπε να φτάσει στου Μαξίμου και όπως αναφέρετε σε δημοσίευμα των Νέων, που υπογράφει ο Γ. Παπαχρήστος με τίτλο «Παρέμβαση Μητσοτάκη για τη διαιτησία», ο πρωθυπουργός της χώρας συνομίλησε τηλεφωνικά με τον πρόεδρο της UEFA Αλεξάντερ Τσέφεριν και του έθεσε το θέμα των όσων συμβαίνουν με τη διαιτησία στους αγώνες του ελληνικού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου και του ζήτησε να αποστέλλονται στην Ελλάδα, προκειμένου να διευθύνουν τους κρίσιμους, αγώνες των play off της Super League, διαιτητές από την ελίτ της ευρωπαϊκής διαιτησίας. Ο πρόεδρος της UEFA, αναγνώρισε το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί και δεσμεύτηκε ότι θα προσπαθήσει να ανταποκριθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στο αίτημα».

Να σημειώσουμε ότι την Τρίτη 28/3/2023  το ίδιο ζήτησε κατά την επίσκεψή του στα γραφεία της UEFA, ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Π. Μπαλτάκος. Κατάσταση τραγελαφική, μόνο στην Ελλάδα συμβαίνει αυτό ο πρωθυπουργός μιας χώρας να παρεμβαίνει και να ζητάει διαιτητές για αγώνες ποδοσφαίρου.

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια