Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Με πολυμελές κυβερνητικό κλιμάκιο την Τετάρτη στην Κέρκυρα ο Πρωθυπουργός

Πρωθυπουργός
18 Απριλίου 2023 / 11:31

Οι επισκέψεις και η δραστηριότητα του Κυριάκου Μητσοτάκη και των υπουργών που αναμένονται

ΚΕΡΚΥΡΑ. Από την Κέρκυρα ξεκινάει αύριο η προεκλογική εξόρμηση του Κυριάκου Μητσοτάκη μετά την ανάπαυλα του Πάσχα. Ο πρωθυπουργός αναμένεται να φτάσει το πρωί στο «Ι. Καποδίστριας» με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος συνοδευόμενος από πολυπληθές υπουργικό κλιμάκιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τον κ. Μητσοτάκη θα συνοδεύουν οι Υπουργοί Επικρατείας Άκης Σκέρτσος, Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, ο Αν. Υπουργός Εσωτερικών Στ. Πέτσας οι Υφυπουργοί Οικονομικών Απ. Βεζυρόπουλος, Αγροτικής Ανάπτυξης Γιώργος Στύλιος και Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη. Επίσης αναμένεται να έρθουν και οι γενικοί γραμματείς Νησιωτικής Πολιτικής Μανώλης Κουτουλάκης, Εσωτερικών Αθ. Μπαλέρμπας και Μ. Σταυριανουδάκη, Περιβάλλοντος Αλ. Σδούκου και Αθλητισμού Γ. Μαυρωτάς.

Ο κ.Μητσοτάκης θα μιλήσει στην παρουσίαση του Αναπτυξιακού Προγράμματος για την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων του 2030, με τα δρομολογούμενα έργα να ανέρχονται στο 1,8 δις. ευρώ. H εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στη 1 μ.μ. στο ξενοδοχείο Corfu Holiday Palace, ενώ θα διεξάγονται και παράλληλα θεματικά workshop με επικεφαλής τον κ. Στύλιο, τον κ. Πέτσα, τον κ. Βεζυρόπουλο και την κ. Μενδώνη.

Σύμφωνα με πληροφορίες η Υπουργός Πολιτισμού θα παρουσιάσει στις 10.15 το πρωί στο Αρχαιολογικό Μουσείο την μελέτη των οχυρώσεων των φρουρίων. Ο κ. Μητσοτάκης, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να επισκεφθεί κάποια από τα έργα που εκτελούνται στην Κέρκυρα, όπως το τουριστικό καταφύγιο σκαφών στην Σπηλιά αλλά και το εμβληματικό κτίριο της Βίλα Ρόσα.

Η αυθημερόν επίσκεψη του πρωθυπουργού και προέδρου της ΝΔ θα ολοκληρωθεί με ομιλία που θα δώσει στις 7 το απόγευμα στο Δημοτικό Θέατρο. Παράλληλα κυβερνητικά στελέχη επισκέπτονται και τα άλλα νησιά του Ιονίου. Ήδη στην Κεφαλονιά βρίσκεται η Υφυπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα για τα εγκαίνια του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου του Αργοστολίου.

Επιπλέον σήμερα ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης θα βρεθεί το μεσημέρι στη Λευκάδα, ενώ στη Ζάκυνθο αναμένεται ο Υφυπουργός Ανάπτυξης Γιάννης Τσακίρης ως προσκεκλημένος του Επιμελητηρίου. Τα τρία κυβερνητικά στελέχη πιθανόν να παραστούν στην αυριανή ομιλία του πρωθυπουργού στην Κέρκυρα.

Το τελικό πρόγραμμα του κυβερνητικού κλιμακίου, οριστικοποιείται αυτές τις ώρες από το Μαξίμου και αναμένεται να ανακοινωθεί σύντομα. 

ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ