Πέμπτη 02.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ν. Τζώρτζογλου: Τουρίστας ο Μπένετ, σκιώδης αρχιδιαιτητής ο Μάνταλος

ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
26 Ιουλίου 2023 / 15:30
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Δεν είναι κάτι νέο ότι οι Έλληνες διαιτητές, οδηγούνται πολλές φορές σε αποφάσεις «πέραν των κανονισμών» και αυτό έχει την υπογραφή τα τελευταία χρόνια της ΚΕΔ/ΕΠΟ που κάνει κουμάντο.

ΑΘΗΝΑ. Το ότι το Ελληνικό ποδόσφαιρο είναι βαριά άρρωστο το ξέρουμε όλοι. Οι έρευνες σε 18 επαγγελματικές ομάδες για στημένα παιγνίδια από Interpol και Οικονομική Αστυνομία και τα στοιχεία που έχουν καταγράψει, δείχνουν μεγάλης έκτασης διαφθορά. Έρχεται και πάλι το κύμα παραπόνων για την διαιτησία και αποτελειώνει το άθλημα.

Δεν είναι κάτι νέο ότι οι Έλληνες διαιτητές, οδηγούνται πολλές φορές σε αποφάσεις «πέραν των κανονισμών» και αυτό έχει την υπογραφή τα τελευταία χρόνια της ΚΕΔ/ΕΠΟ που κάνει κουμάντο. Δόθηκαν στη δημοσιότητα την περασμένη εβδομάδα οι πίνακες αξιολόγησης των διαιτητών (κάναμε αναφορά για τους Κερκυραίους), αλλά υπάρχουν μεγάλες Ενώσεις, όπως Μακεδονίας (Θεσσαλονίκη), Ηρακλείου που «φωνάζουν». Π.χ. η ΕΠΣ Μακεδονίας φωνάζει γιατί έχει μόνο 4 διαιτητές στα επαγγελματικά πρωταθλήματα, ενώ η Αθήνα 16, ενώ αξίζει να σταθούμε και στις δηλώσεις του προέδρου της ΕΠΣ Ηρακλείου του κ. Ν. Τζώρτζογλου, που πολλές φορές οι δηλώσεις του δείχνουν ωμά την πραγματικότητα στο χώρο του ποδοσφαίρου.

Ο κρητικός παράγοντας είπε χαρακτηριστικά: «Νέοι πίνακες διαιτησίας 2023-2024. Ο ορισμός της παρωδίας με αποφάσεις μιας τραγικής ΚΕΔ, με αρχιδιαιτητή τον τουρίστα Μπένετ, τον Σταύρο Μάνταλο ως «σκιώδη αρχιδιαιτητή» να λύνει και να δένει όπως θέλει, τους υπόλοιπους και όλοι μαζί να κοστίζουν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Με μισθούς πρόκληση για το ελληνικό ποδόσφαιρο και την κοινωνία μας… (κόστος 400.000 το χρόνο ο ένας και 100.000 το χρόνο ο άλλος). Η οργή και απογοήτευση μου για τον τρόπο αντιμετώπισης της Ηρακλειώτικης διαιτησίας από αυτή την τραγική ΚΕΔ, πλέον ξεχειλίζει. Μια ΚΕΔ η οποία συνεχίζει να αγνοεί πεισματικά τους νόμους και τον κανονισμό διαιτησίας και απλά φροντίζει να φτιάξει τους δικούς της και να αφήσει άξια και ικανά παιδιά εκτός επαγγελματικών κατηγοριών».

Είναι κοινό μυστικό το πώς και γιατί γίνονται πολλές επιλογές, μάλιστα «τυχαία ευνοούνται» συγκεκριμένες ομάδες και όσοι ασχολούνται με το ποδόσφαιρο ξέρουν πως κινούνται τα νήματα.

Αναφέρουμε τις χαρακτηριστικές δηλώσεις της ΕΠΣ Θεσσαλίας (Βόλος): «Ο καπετάνιος και οι μούτσοι που κυβερνάνε το καράβι της διαιτησίας το οδηγούν στα βράχια».

Αλλά και ο πρώην διαιτητής A’ Eθνικής, Κ. Ακρίδας για τους νέους πίνακες διαιτητών είπε: «Διαιτητές – ασανσέρ και διαιτητές που προκάλεσαν ανέβηκαν στη Super League».

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια