Πέμπτη 25.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Στ. Γκίκας: «Επιπλέον 420.000 € στην Κέρκυρα για αποκαταστάσεις Φυσικών Καταστροφών»

Γκίκας
22 Μαρτίου 2023 / 20:05
ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Αν. Υπουργός, ο οποίος έχει επισκεφτεί πολλές φορές την Κέρκυρα, κατανόησε από την πρώτη στιγμή την αναγκαιότητα των νέων σωστικών παρεμβάσεων

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας υπέγραψε στις 22/03 τη νέα πρόσκληση για το «Πρόγραμμα Φυσικών Καταστροφών για τους ΟΤΑ Α’ και Β’ βαθμού».

Με το πρόγραμμα αυτό εγκρίνονται συγκεκριμένα:

-το ποσό των 300.000 € για την αποκατάσταση της βατότητας του οδικού δημοτικού δικτύου στον Άγιο Γεώργιο Αργυράδων και στην Κοινότητα Χλωμού της Ν. Κέρκυρας και

-το ποσό των 120.000 € για την αντιμετώπιση κατολισθητικών και λοιπών φαινομένων στην Κοινότητα Βυρού της Κ. Κέρκυρας.

Επιπλέον εγκρίθηκε κονδύλι 300.000 € για την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.

Ο βουλευτής της ΝΔ έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ευχαριστώ για άλλη μία φορά τον Στέλιο Πέτσα που αποδέχτηκε τα αιτήματα των Δημάρχων μας, της Ν. Κέρκυρας Κώστα Λέσση και της Κ. Κέρκυρας Μερόπης Υδραίου για την αποκατάσταση των ζημιών από τις πρόσφατες θεομηνίες στα συγκεκριμένα χωριά μας.

Ο Αν. Υπουργός, ο οποίος έχει επισκεφτεί πολλές φορές την Κέρκυρα, κατανόησε από την πρώτη στιγμή την αναγκαιότητα των νέων σωστικών παρεμβάσεων και μας ενέκρινε 420.000 € για άμεσα έργα.

Η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη ήταν, είναι και θα είναι δίπλα στη Τοπική Αυτοδιοίκηση.».
 

ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Βασίλης Πανταζόπουλος είναι απόφοιτος του τμήματος Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου (Ρόδος), με ειδίκευση στις Διεθνείς Σχέσεις. Επιπλέον, είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου από το Πανεπιστήμιο του Reading στις Στρατηγικές Σπουδές.