Σάββατο 27.07.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Γκίκας: «Σήμερα τιμούμε τους 353.000 Έλληνες του Πόντου που υπήρξαν θύματα της τουρκικής θηριωδίας»

ΓΚΙΚΑΣ
18 Μαΐου 2024 / 14:20

"Η Τουρκία αρνείται να παραδεχτεί τον όρο Γενοκτονία, για την μαζική εξόντωση και εκδίωξη του Ποντιακού Ελληνικού πληθυσμού και το ίδιο συμβαίνει και με μεγάλο μέρος της Διεθνούς Κοινότητας"

ΚΕΡΚΥΡΑ (ΣΤ. ΓΚΙΚΑΣ). Με αφορμή την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, ο Βουλευτής Κέρκυρας της Νέας Δημοκρατίας, Στέφανος Γκίκας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Σήμερα τιμούμε τους 353.000 Έλληνες του Πόντου που υπήρξαν θύματα της τουρκικής θηριωδίας.

Η γενοκτονία των Ποντίων που έλαβε χώρα 105 χρόνια πριν, άφησε πίσω της όχι μόνο χιλιάδες νεκρούς, αλλά και αμέτρητους εκτοπισμένους, με αποτέλεσμα να αλλάξει οριστικά η δημογραφική εικόνα της περιοχής του Μικρασιατικού Πόντου.

Εντούτοις, εκείνοι που σώθηκαν και ήλθαν στην μητέρα Ελλάδα, πάλεψαν και στάθηκαν στα πόδια τους, συμβάλλοντας παράλληλα τα μέγιστα στην ανόρθωση και την πρόοδο του Ελληνικού κράτους.

Η Τουρκία αρνείται να παραδεχτεί τον όρο Γενοκτονία, για την μαζική εξόντωση και εκδίωξη του Ποντιακού Ελληνικού πληθυσμού και το ίδιο συμβαίνει και με μεγάλο μέρος της Διεθνούς Κοινότητας.

Ελπίζουμε πως το ειδεχθές αυτό έγκλημα της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, θα αναγνωριστεί ως Γενοκτονία, από το σύνολο των κρατών, ώστε να δικαιωθούν τα θύματα των απάνθρωπων πράξεων που συνέβησαν κάποτε στην Μικρά Ασία».

ΦΩΤΟ@ΣΤ. ΓΚΙΚΑΣ