Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ομιλία Στ. Γκίκα επί της Πρότασης Δυσπιστίας κατά της Κυβέρνησης

ΓΚΙΚΑΣ
27 Μαρτίου 2024 / 16:23

Τα τελευταία πέντε χρόνια η Ελλάδα έχει ανακτήσει πλήρως την αξιοπιστία της στο εξωτερικό καιέχει να επιδείξει σημαντικό έργο στο εσωτερικό, επισήμανε ο βουλευτής της ΝΔ

ΑΘΗΝΑ. (ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΤ. ΓΚΙΚΑ) Ομιλία στη Βουλή επί της Πρότασης Δυσπιστίας που κατατέθηκε από τους Προέδρους των Κοινοβουλευτικών Ομάδων των ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ,ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ, ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ και ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ, πραγματοποίησε ο Βουλευτής Κέρκυρας της Νέας Δημοκρατίας, Στέφανος Γκίκας.

Ο κ. Γκίκας ξεκίνησε την ομιλία του κάνοντας αναφορά στην ανείπωτη, όπως την χαρακτήρισε, τραγωδία των Τεμπών, λέγοντας πως δεν γεννάται καμία αμφιβολία ότι πρέπει να αποδοθούν ευθύνες, όσο ψηλά κι αν αυτές ανήκουν. Είπε ωστόσο, ότι η μόνη αρμόδια για να τις αποδώσει είναι η Ελληνική Δικαιοσύνη.

Εντούτοις, συνέχισε ο κ. Γκίκας, τέσσερα κόμματα της αντιπολίτευσης προτίμησαν να εργαλειοποιήσουν αυτήν την τραγωδία και να στραφούν κατά της Κυβέρνησης για μικροπολιτικούς λόγους.

Αναφορικά με την κατηγορία της συγκάλυψης, ο κ. Γκίκας είπε πως η Δικαιοσύνη έχει διερευνήσει, έχει συλλέξει στοιχεία και έχει αποδώσει ήδη κατηγορίες, ενώ προχωρά με ασυνήθιστα γρήγορους ρυθμούς για τα ελληνικά δεδομένα.

Ο κ. Γκίκας αναφέρθηκε και στην σύμβαση 717, η οποία όπως είπε, υπεγράφη το 2014 και θα έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί το 2016. Η Κυβέρνηση της ΝΔ παρέλαβε το 18% του έργου, το οποίο είχε λάβει ήδη 6 παρατάσεις, ενώ δεν υπήρχε ούτε μία εγκεκριμένη μελέτη από τον ανάδοχο. Τελικά η σύμβαση ολοκληρώθηκε τον Σεπτέμβριο του 2023.

Ο κ. Γκίκας πρόσθεσε, πως ακόμα και αν είχε ολοκληρωθεί η σύμβαση, δεν θα είχε αποφευχθεί το δυστύχημα, διότι ο Γενικός Κανονισμός Κυκλοφορίας παραβιάστηκε 7 φορές σε διάστημα 5 λεπτών, τη μοιραία νύχτα.

Συνεχίζοντας την ομιλία του, ο κ. Γκίκας είπε πως, η αντιπολίτευση παρουσιάζει την Ελλάδα σαν μία τριτοκοσμική χώρα που υπονομεύει τους Θεσμούς και τη Δημοκρατία.

Εντούτοις, συνέχισε, η Ελλάδα τα τελευταία πέντε χρόνια έχει ανακτήσει πλήρως την αξιοπιστία της στο εξωτερικό. Μείωσε, όπως είπε, τις μεταναστευτικές ροές, η ελληνική οικονομία έχει τριπλάσιους ρυθμούς ανάπτυξης από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, μειώθηκε η ανεργία στα προ κρίσης επίπεδα, αυξήθηκαν οι μισθοί στον δημόσιο τομέα, ενώ προβλέπεται να αυξηθεί περαιτέρω ο κατώτατος μισθός και να ξεπεράσει τα 800 ευρώ.

Επιπλέον, συνέχισε ο κ. Γκίκας, η Ελλάδα την τελευταία πενταετία πέτυχε την αύξηση της ισχύος της,τόσο στον τομέα της άμυνας με τον τετραπλασιασμό των εξοπλιστικών δαπανών,όσο και με την πολυσχιδή της εξωτερική πολιτική,αυξάνοντας το γεωπολιτικό της αποτύπωμα.

Κλείνοντας την ομιλία του ο κ. Γκίκας είπε πως δεν πρόκειται να καταψηφίσει μια Κυβέρνηση με αυτά τα πεπραγμένα.

Το βίντεο της Ομιλίας μπορείτε να το δείτε εδώ:

https://youtu.be/v5i8py30xS0

 

ΦΩΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΤ. ΓΚΙΚΑ