Τετάρτη 26.06.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Γκίκας: «Ο καθένας από εμάς μπορεί να συμβάλει στην προστασία του πλανήτη»

ΓΚΙΚΑΣ
05 Ιουνίου 2024 / 10:05

"Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος μας υπενθυμίζει ότι όλοι έχουμε μερίδιο ευθύνης για την προστασία του περιβάλλοντος και ότι οι συλλογικές μας προσπάθειες μπορούν να φέρουν σημαντικές αλλαγές"

ΚΕΡΚΥΡΑ (ΣΤ. ΓΚΙΚΑΣ). Με αφορμή την σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος ο Βουλευτής Κέρκυρας της Νέας Δημοκρατίας, Στέφανος Γκίκας, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 5 Ιουνίου, αποτελεί μια αφορμή ευαισθητοποίησης και δράσης για την προστασία του περιβάλλοντος.

Παράλληλα αποσκοπεί στην ενίσχυση της διεθνούς συνεργασίας και της συλλογικής δράσης για την αντιμετώπιση των περιβαλλοντικών προκλήσεων που απειλούν τον πλανήτη μας.

Η αυξητική τάση στη συχνότητα εκδήλωσης ακραίων καιρικών φαινομένων, καταδεικνύει τη νέα πραγματικότητα που βιώνουμε και προκαλεί παγκόσμια ανησυχία στις κοινωνίες και στις κυβερνήσεις, οι οποίες καλούνται να συντονιστούν και να ανακαλύψουν τρόπους για να αντιμετωπίσουν τις καταστροφικές συνέπειες των ακραίων φαινομένων.

Η αποκατάσταση των οικοσυστημάτων μέσω στοχευμένων δράσεων, όπως η αναδάσωση, η προστασία των υδάτινων πόρων, η διαχείριση των αποβλήτων και η μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου είναι μείζονος σημασίας. Στην Ελλάδα πραγματοποιούνται πολλές παρεμφερείς παρεμβάσεις και υλοποιούνται μεταρρυθμίσεις μέσω του κυβερνητικού έργου επ’ ωφελεία των τοπικών κοινωνιών.

Ωστόσο, η προστασία του περιβάλλοντος δεν είναι ευθύνη μόνο των κυβερνήσεων και των οργανισμών. Εξίσου σημαντικές είναι και οι ατομικές παρεμβάσεις. Ο καθένας από εμάς μπορεί να συμβάλει στην προστασία του πλανήτη με μικρές, αλλά σημαντικές δράσεις, όπως η ανακύκλωση, η μείωση της κατανάλωσης πλαστικών, η μείωση σπατάλης στα τρόφιμα και η προώθηση βιώσιμων πρακτικών στην καθημερινή μας ζωή.

Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος μας υπενθυμίζει ότι όλοι έχουμε μερίδιο ευθύνης για την προστασία του περιβάλλοντος και ότι οι συλλογικές μας προσπάθειες μπορούν να φέρουν σημαντικές αλλαγές.

Ας δράσουμε λοιπόν όλοι μαζί, για έναν πιο βιώσιμο και υγιή πλανήτη σήμερα, αλλά και για να αφήσουμε μια πολύτιμη παρακαταθήκη στις επόμενες γενιές!!»