Παρασκευή 12.07.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Συνάντηση Γκίκα με Τρεπεκλή και Μαχειμάρη

ΓΚΙΚΑΣ
20 Ιουνίου 2024 / 11:53

Ο Υφυπουργός ανέφερε ότι θα βρίσκεται πάντοτε στην διάθεση των Αυτοδιοικητικών Αρχών.

ΚΕΡΚΥΡΑ (ΣΤ. ΓΚΙΚΑΣ). Στο πλαίσιο εθιμοτυπικής επίσκεψης, ο Υφυπουργός Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής, Στέφανος Γκίκας, δέχτηκε σήμερα τον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, Ιωάννη Τρεπεκλή και  τον Δήμαρχο Βόρειας Κέρκυρας, Γιώργο Μαχειμάρη, με αφορμή την ανάληψη των νέων του καθηκόντων. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, συζητήθηκαν θέματα νησιωτικής πολιτικής με έμφαση στο Ιόνιο.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Υφυπουργός ενημέρωσε ότι εγκρίθηκαν 111.600,00 ευρώ για μίσθωση Μονάδας Αφαλάτωσης για προμήθεια πόσιμου νερού στον Δήμο Παξών, καθώς επίσης και 60.000 ευρώ για την παράταση μίσθωσης Μονάδας Αφαλάτωσης στον Δήμο Ιθάκης.

Ο κ. Περιφερειάρχης έθεσε το θέμα της απευθείας δρομολογιακής σύνδεσης της Κυλλήνης με τους Λιμένες Αργοστολίου - Ληξουρίου, με σκοπό την αποσυμφόρηση της αυξημένης κυκλοφορίας που παρατηρείται στον οδικό άξονα Πόρου –Αργοστολίου.

Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος της Β. Κέρκυρας έθεσε στον Υφυπουργό το ζήτημα της λειψυδρίας που αντιμετωπίζει η ΔΕ Κασσωπαίων, ενώ ζήτησε να επιταχυνθούν οι διαδικασίες μελετών στον  Λιμένα Αγ. Στεφάνου Αυλιωτών.

Αναφορικά με το ζήτημα διασύνδεσης των δρομολογίων Κυλλήνης- Αργοστολίου-Ληξουρίου, ο Υφυπουργός ανέφερε ότι θα θέσει το θέμα στους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες σε μια προσπάθεια εξεύρεσης βιώσιμης λύσης.

Ο Υφυπουργός ανέφερε ότι θα βρίσκεται πάντοτε στην διάθεση των Αυτοδιοικητικών Αρχών.

ΦΩΤΟ@ΣΤ. ΓΚΙΚΑΣ