Τετάρτη 24.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Επιστολή Αυλωνίτη στην κυβέρνηση για την εικόνα πλήρους εγκατάλειψης του ΕΑΚΚ

EAKK
23 Φεβρουαρίου 2023 / 14:53

Απαιτώντας άμεση ενημέρωση για τυχόν παρεμβάσεις που έχουν δρομολογηθεί και ποιο είναι το ακριβές χρονοδιάγραμμα αυτών

ΚΕΡΚΥΡΑ. Επιστολή προς την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού και τον Υφυπουργό Αθλητισμού απέστειλε ο Βουλευτής Κέρκυρας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Αλέξανδρος Αυλωνίτης για την πλήρη εγκατάλειψη του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Κέρκυρας (Ε.Α.Κ.Κ.).

Ο βουλευτής τόνισε πως παρά τις συνεχείς δραστηριότητες και κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις, η κυβέρνηση συνεχίζει  να επιδεικνύει χαρακτηριστική αδιαφορία για το ΕΑΚ Κέρκυρας. Η κερκυραϊκή κοινωνία, και τα αθλητικά μας σωματεία έχουν εκφράσει πολλαπλώς την αγανάκτηση τους, χωρίς να λάβουν απάντηση.

Δυστυχώς, το Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Κέρκυρας συνεχίζει να βρίσκεται σε τραγική κατάσταση (χαλασμένα ηλεκτρολογικά, έλλειψη θέρμανσης, προβληματικά αποδυτήρια, κατεστραμμένο παρκέ βοηθητικού γηπέδου κλπ), και θα πρέπει η Πολιτεία  να προβεί σε άμεσες και ουσιαστικές παρεμβάσεις για να σώσουμε τις αθλητικές μας εγκαταστάσεις.
Ακολουθεί η επιστολή :
 
Κέρκυρα, 23 Φεβρουαρίου 2023
 
 
Προς:
1.Την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού
κα. Λίνα Μενδώνη
2.Τον Υφυπουργό Αθλητισμού
κ. Λευτέρη Αυγενάκη
Θέμα: «Συνεχίζεται η πλήρης εγκατάλειψη του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Κέρκυρας (Ε.Α.Κ.Κ.)».

Κυρία Υπουργέ, κύριε Υφυπουργέ,
Στις 10/11/2022 κατέθεσα επίκαιρη ερώτηση για την τραγική κατάσταση που επικρατεί στο Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Κέρκυρας, σε συνέχεια ακόμη μιας που σας είχα καταθέσει στις 30/8/2021 με το ίδιο θέμα.

Από την ανάληψη των καθηκόντων μου και έως σήμερα, η συνεχιζόμενη αδιαφορία για το ΕΑΚ Κέρκυρας, η εικόνα εγκατάλειψης και οι φθορές με έχουν αναγκάσει να παρέμβω μέσω του κοινοβουλευτικού ελέγχου, δημοσίων δηλώσεων και όποιου άλλου πρόσφορου μέσου αμέτρητες φορές, χωρίς δυστυχώς το Υπουργείο σας να πράξει το καθήκον του.

Με την παρούσα επιστολή μου, σας μεταφέρω ακόμη μια φορά την αγανάκτηση σύσσωμης της κερκυραϊκής κοινωνίας για την εικόνα διάλυσης των αθλητικών εγκαταστάσεων του ΕΑΚ Κέρκυρας και σας ζητώ, έστω και την ύστατη στιγμή, να πράξετε ό,τι είναι δυνατόν για τη βελτίωση της υφιστάμενης κατάστασης.

Προς επίρρωση όσων σας αναφέρω -τόσο στην παρούσα επιστολή όσο και με τις συνεχείς κοινοβουλευτικές μου παρεμβάσεις- σας επισυνάπτω την επιστολή της 21ης/2/2023, έντεκα (11) αθλητικών σωματείων της Κέρκυρας προς τον Πρωθυπουργό, με την οποία εκφράζουν ομοίως την αγανάκτησή τους για την ανεπίτρεπτη κατάσταση που επικρατεί στο ΕΑΚΚ (χαλασμένα ηλεκτρολογικά, έλλειψη θέρμανσης, ζεστού νερού, φύλακα και καθαρίστριας το απόγευμα, καμένοι λαμπτήρες, κερκίδες σε τραγική κατάσταση, προβληματικά αποδυτήρια, κατεστραμμένο παρκέ βοηθητικού γηπέδου κλπ).

Επαναλαμβάνω εμφατικά ότι το Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Κέρκυρας βρίσκεται σε τραγική κατάσταση, σε τέτοιο μέγεθος και έκταση, που απαιτούνται άμεσες και ουσιαστικές παρεμβάσεις.

Αναγκάζομαι να επανέλθω, λοιπόν, ακόμη μια φορά καταθέτοντας την επιστολή αγανάκτησης των αθλητικών σωματείων του νησιού μου, ΑΠΑΙΤΩΝΤΑΣ άμεση ενημέρωση για τυχόν παρεμβάσεις που έχετε δρομολογήσει για το Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Κέρκυρας, το Κλειστό Γυμναστήριο και το βοηθητικό γήπεδο, κι αν το έχετε πράξει ποιο είναι το ακριβές χρονοδιάγραμμα αυτών.

Παρακαλώ να λάβετε σοβαρά όσα σας διατυπώνω παραπάνω κι αναμένω την άμεση ανταπόκρισή σας, δηλώνοντας τη διαθεσιμότητά μου για οποιαδήποτε περαιτέρω επικοινωνία και συνεργασία.

Με εκτίμηση,
Αυλωνίτης Αλέξανδρος-Χρήστος
Βουλευτής Κέρκυρας ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.

Συνημμένη:
Η, από 21/2/2023, κοινή επιστολή διαμαρτυρίας των αθλητικών σωματείων Κέρκυρας:
  1. Αθλητικός Όμιλος Αλυκών
  2. Αθλητικός Όμιλος “ΣΧΕΡΙΑ”
  3. Αθλητικός Σύλλογος “ΒΟΛΙΣ”
  4. Αθλητικό Σωματείο “ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ”
  5. Ιόνιος Αθλητικός Σύλλογος
  6. Αθλητικός Σύλλογος “ΛΕΩΝ”
  7. Α.Σ. Ιωάννης Καποδίστριας
  8. Κερκυραϊκός Γυμναστικός Σύλλογος
  9. Γυμναστική Εταιρεία Κέρκυρας
  10. Αθλητικός Όμιλος “ΝΑΥΣΙΘΟΟΣ”
  11. Καλαθοσφαιριστική Ένωση “ΦΑΙΑΚΑΣ”