Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Με τη νέα διοικήτρια του Νοσοκομείου βρέθηκε ο Αλέξανδρος Αυλωνίτης

Μαντώ Εγγλεζοπούλου
21 Φεβρουαρίου 2023 / 17:45

Συζήτησαν για την ανάγκη επαναφοράς της εργασιακής ειρήνης, για την ετοιμότητα σε περιπτώσεις διακομιδών αλλά και της δυσκολίας εύρεσης στέγης για τους γιατρούς

ΚΕΡΚΥΡΑ. Τη Διοικήτρια του Νοσοκομείου Μαντώ Εγγλεζοπούλου επισκέφθηκε σήμερα, Τρίτη 21/2/2023, ο βουλευτής Κέρκυρας ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Αλέξανδρος Αυλωνίτης και την καλωσόρισε στην Κέρκυρα, με την ευκαιρία της ανάληψης των νέων καθηκόντων της.

Η συνάντηση υπήρξε εξαιρετικά εποικοδομητική και πραγματοποιήθηκε σε αμοιβαίο κλίμα καλής διάθεσης για συνεργασία, καθώς τα προβλήματα στον τομέα της υγείας χρειάζονται ομοθυμία και από κοινού προσπάθειες επίλυσης. Έγινε επίσης κατανοητό, ότι πρώτη προτεραιότητα είναι η επικράτηση κλίματος εργασιακής ειρήνης, που είχε διαρραγεί το προηγούμενο διάστημα, ενώ ο βουλευτής είχε την ευκαιρία να διαβεβαιώσει τη νέα διοικήτρια για τη συνεργασία του, σε όσες πρωτοβουλίες ληφθούν για στελέχωση του νοσοκομείου, στήριξη του υπάρχοντος ιατρικού, νοσηλευτικού, διοικητικού και βοηθητικού προσωπικού και αναβάθμιση της δημόσιας και δωρεάν υγείας στο νησί.

Στη συνάντηση συζήτησαν επίσης τα θέματα της ανάγκης για ετοιμότητα των υγειονομικών αρχών σε περιπτώσεις διακομιδών αλλά και της δυσκολίας εύρεσης στέγης στην Κέρκυρα, η οποία είναι δυσεύρετη και εξόχως ακριβή, γεγονός που πλήττει και τους υγειονομικούς που επιλέγουν ως τόπο εργασίας το νησί.

Ο βουλευτής ευχαρίστησε την κα. Εγγλεζοπούλου για τη εγκάρδια συνάντηση, τόνισε ότι η σύγκρουσή του με τον προηγούμενο διοικητή δεν ήταν σε προσωπικό επίπεδο, αλλά ως εναντίωση σε πρακτικές και συμπεριφορές που στοίχισαν, εκ του αποτελέσματος, στο Νοσοκομείο Κέρκυρας και κατ΄ επέκταση στην παροχή του αγαθού της υγείας. Χρειάζεται να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη των πολιτών στο Νοσοκομείο Κέρκυρας και πρέπει να συνεργαζόμαστε όλοι, χωρίς να υπάρχουν τεχνητοί διαχωρισμοί, δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Αυλωνίτης. Επίσης εξέφρασε την απόλυτη ικανοποίηση για το ουσιαστικό περιεχόμενο των απόψεων της κ. Διοικήτριας αλλά και την αφοσίωση της στο έργο της.

Η κα. Εγγλεζοπούλου ευχαρίστησε θερμά τον βουλευτή για την επίσκεψή του και δήλωσε ότι είναι απαραίτητη η στήριξη για το δύσκολο έργο που έχει αναλάβει, ελπίζοντας ότι, με πρώτη προτεραιότητα την εμπέδωση κλίματος εργασιακής ειρήνης, σε σύντομο διάστημα θα υπάρχουν απτά αποτελέσματα στο Νοσοκομείο Κέρκυρας.