Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Τρία νέα υπαίθρια γυμναστήρια στον δήμο Κεντρικής Κέρκυρας

Υπαίθρια γυμναστήρια
21 Φεβρουαρίου 2023 / 09:59

Τα όργανα εκγύμνανσης τοποθετήθηκαν στις Μπενίτσες, στον Ύψο και στην Πάνω Πλατεία με σκοπό να ενθαρρύνουν δημότες και επισκέπτες να αθληθούν

ΚΕΡΚΥΡΑ. Τρία νέα υπαίθρια γυμναστήρια έχουν βρει τη θέση τους στο δήμο Κεντρικής Κέρκυρας εδώ και λίγες ημέρες, δίνοντας τη δυνατότητα σε δημότες αλλά και επισκέπτες να αθληθούν, ενώ απολαμβάνουν τη βόλτα τους.

Τα όργανα εκγύμνασης τοποθετήθηκαν στην Πάνω Πλατεία (απέναντι από το πρώην Ακταίον) και στις Μπενίτσες, ενώ σύντομα ολοκληρώνεται η εγκατάστασή τους στον Ύψο. Η τοποθέτηση τους, πραγματοποιείται στο πλαίσιο των εργασιών αναβάθμισης παιδικών χαρών του δήμου (Καρτέρια, Ποταμός, Κομπίτσι, Παλαιό Λιμάνι και Σωκράκι), όπου υπήρχε πρόβλεψη να αναπτυχθούν και όργανα εκγύμνασης στις περιοχές Μπενιτσών, Ύψου και Πάνω Πλατείας.


       Π. Πλατεία


           Μπενίτσες

Η δημιουργία αυτών των δωρεάν χώρων άθλησης δεν είναι κάτι καινούργιο, καθώς έχουν «υιοθετηθεί» εδώ και αρκετό καιρό και σε άλλες περιοχές της χώρας κατά τα πρότυπα των σύγχρονων ευρωπαϊκών πόλεων. Ωστόσο ο Δήμος θέλοντας να ενθαρρύνει κατοίκους και επισκέπτες σε έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής αποφάσισε να τα επεκτείνει.

Σημειώνεται ότι ανάλογο υπαίθριο γυμναστήριο, υπάρχει ήδη στο Μποσκέτο, δίπλα από την παιδική χαρά, το οποίο και θα παραμείνει εκεί, ενώ αντίστοιχη υποδομή προβλέπεται και στο Άλσος της Γαρίτσας, στο πλαίσιο του έργου της ανάπλασης.

Με επιστασία

Όπως τόνισε στην «Ε» ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Νίκος Καλόγερος, δεν πρόκειται για υποδομές που θα αφεθούν στην τύχη τους, καθώς σχεδιάζεται η επιστασία τους είτε από δημοτικό συνεργείο που θα συγκροτήσει η Διεύθυνση Επιχειρησιακού Έργου, είτε μέσω της ενεργοποίησης του ρόλου του επιστάτη που θα έχει την επίβλεψή τους, ώστε να αποφευχθούν τυχόν φθορές ή ακόμη και βανδαλισμοί.

«Στόχος της δημοτικής αρχής και της δημάρχου Μ. Υδραίου από την πρώτη στιγμή ήταν να διευκολύνουμε και να ενθαρρύνουμε τους κατοίκους αλλά και τους επισκέπτες, ώστε να εντάξουν την άσκηση στην καθημερινότητά τους. Βελτιώνουμε την ποιότητα ζωής στον δήμο μας συμβάλλοντας στην υιοθέτηση ενός πιο υγιεινού τρόπου ζωής», ανέφερε ο κ. Καλόγερος.

Δωρεάν και χωρίς γυμναστή

Η δωρεάν χρήση των οργάνων δεν απαιτεί την παρουσία γυμναστή, είναι όμως απαραίτητο να τηρούνται οι οδηγίες που αναγράφονται πάνω στα ίδια τα μηχανήματα. Μάλιστα παρότι τα νέα υπαίθρια γυμναστήρια μετρούν λίγες μόνο ημέρες ζωής, ωστόσο αγκαλιάστηκαν από μικρούς και μεγάλους που δεν δίστασαν να τα επισκεφθούν για μερικά λεπτά άσκησης.

Φορέας χρηματοδότησης είναι το Πράσινο Ταμείο, ενώ όπως διευκρίνισε ο κ. Καλόγερος δεν απαιτήθηκε άδεια για την τοποθέτησή τους από την Εφορεία Αρχαιοτήτων.

ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ