Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Τέλος Φεβρουαρίου ολοκληρώνεται το έργο στο Πέραμα

ΠΕΡΑΜΑ
13 Φεβρουαρίου 2023 / 08:59

Μ. Ορφανουδάκης: Η εργολαβία μεταφέρεται αμέσως μετά στο Τσάκι Μπενιτσών στη θέση «Καρίνα»

ΚΕΡΚΥΡΑ. Στην τελική ευθεία έχει μπει η ολοκλήρωση του έργου αποκατάστασης του δρόμου στο Πέραμα (σημείο Αύρα), που είχε πληγεί από την θεομηνία «Μπάλλος»

Το έργο αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί στα τέλη Φεβρουαρίου, με το τεχνικό έργο που αφορά μεταξύ άλλων σε πασσαλομπήξεις σε βάθος μεγαλύτερο των 30μ. και εργασίες αντιστήριξης των πρανών να παραδίδεται και να απομένει το ασφαλτικό.
 
Όπως τόνισε στην «Ε» ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Τεχνικών Έργων Μανώλης Ορφανουδάκης, το τμήμα αυτό θα αποδοθεί στην κυκλοφορία από τα τέλη Φεβρουαρίου, με την εργολαβία να μεταφέρεται στο επόμενο προβληματικό σημείο, στο Τσάκι Μπενιτσών, στη θέση Καρίνα.

«Ένα τέτοιου είδους έργο στο Πέραμα δεν έχει ξανασυμβεί στα χρονικά της Κέρκυρας και είναι πρωτοφανές. Μιλάμε για πασσαλομπήξεις βάθους 25 και πλέον μέτρων σε ένα τόσο δύσκολο και πολυσύχναστο σημείο, όπως η Εθνική Κέρκυρας – Λευκίμμης. Το σημείο αυτό είναι το πιο απαιτητικό, το πιο δαπανηρό και το πιο χρονοβόρο. Τέλος Φεβρουαρίου αναμένουμε να έχει ολοκληρωθεί η α’ φάση και να απομένει μόνο η ασφαλτόστρωση στο σημείο», ανέφερε ο ίδιος, διευκρινίζοντας ότι το τμήμα αυτό στο Πέραμα θα είναι πλήρως παραδομένο και σε λειτουργία πριν την έναρξη της τουριστικής σεζόν στις 26 Μαρτίου.

Όσον αφορά τις παρεμβάσεις στην εθνική οδό Λευκίμμης στο σημείο «Καρίνα» θα έχει ολοκληρωθεί πριν το Πάσχα, όπως έχει διαβεβαιώσει ο εργολάβος, ενώ εκείνη που προβλέπεται να γίνει στη θέση «Αίολος» θα πραγματοποιηθεί αργότερα.

Και σε αυτές τις περιπτώσεις θα ισχύσουν τα ίδια μέτρα, δηλαδή διακοπή κυκλοφορίας οχημάτων στη μια λωρίδα και τοποθέτηση προσωρινού φωτεινού σηματοδότη για την ομαλή διεξαγωγή της κυκλοφορίας.
 
Ολοκληρώθηκαν στους Αγ. Δέκα και Σταυρό
 
Ήδη οι εργασίες αποκατάστασης ολοκληρώθηκαν στο οδικό δίκτυο των Αγ. Δέκα και του Σταυρού, από όπου και ξεκίνησε η εργολαβία με το σκεπτικό της δυνατότητας εκτροπής των οχημάτων από και προς το Νότο, σε περίπτωση που απαιτούνταν να κλείσει για κάποιο χρονικό διάστημα η Εθνική Λευκίμμης, ώστε να γίνει η αποκατάσταση στο Πέραμα (στα σημεία Αύρα και Καρίνα) που αποτελεί την βασική παρέμβαση του έργου.
 
Η παρέμβαση στο Βιρό για την αποκατάσταση του τοιχίου θα εκτελεστεί τελευταία.
 
Ο συνολικός προϋπολογισμός των έργων στις περιοχές Πέραμα (σημεία Αύρα, Αίολος και Καρίνα), Αγ. Δέκα, Σταυρός και Βιρός, ανέρχεται στο 1.500.000 ευρώ και προέρχεται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων που είχε δεσμεύσει γι’ αυτό το σκοπό.
 
ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ