Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Η ελεγεία με τις ελλείψεις του ΕΚΑΒ δεν έχει τέλος

ΕΚΑΒ
07 Φεβρουαρίου 2023 / 10:17
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΪΤΗΣ

Η Διοίκηση γενική και τοπική στο θέμα υγεία στην Κέρκυρα παίρνει κάτω από τη βάση.

Η τραγική όπως δυστυχώς αποδείχθηκε κατάληξη της διακομιδής της γυναίκας από τις Νυμφές, υπογραμμίζει για άλλη μια φορά τις τραγικές ελλείψεις του σχεδιασμού του ΕΚΑΒ στην Κέρκυρα. Κάτι τέτοιο γίνεται υποχρεωτικά το θέμα της ημέρας, όποια κι αν είναι τα άλλα στην επικαιρότητα, όσους απινιδωτές κι αν τοποθετήσουν σε δρόμους και πλατείες. Από την καταγραφή του συμβάντος κρατάμε την εκ νέου διαπίστωση ό, τι στον επιχειρησιακό χάρτη του ΕΚΑΒ δεν υπάρχει η Βόρεια Κέρκυρα ενώ η Νότια βάση λειτουργεί περιοδικά και εκ περιτροπής.

Προκλητικά ευρύς ο κατάλογος των κατά καιρούς πολιτικών δηλώσεων για την αποκατάσταση. Συνήθης η βιβλική περιφορά από τον Άννα στον Καϊάφα όταν αναζητείται είτε η ευθύνη για την οδυνηρή κατάληξη κάποιου συμβάντος είτε εκείνη για την επίσπευση των συγκεκριμένων ενεργειών, που θα αναιρούσαν τις αιτίες.

Εύλογη είναι η πεποίθηση πως ένα δίκτυο από Κέντρα Υγείας και Περιφερειακά Ιατρεία στη Βόρεια Κέρκυρα είναι οι σωτήριοι άμεσοι αποδέκτες του όποιου έκτακτου περιστατικού, παρέχοντας άμεσες υπηρεσίες βοήθειας με επάρκεια σε πρώτο βαθμό.

Εξίσου εύλογη θα πρέπει να θεωρείται η Βάση του ΕΚΑΒ στη Βόρεια Κέρκυρα με τρεις βάρδιες καθημερινώς 24/7 όλον τον χρόνο, ενισχυμένες την τουριστική περίοδο όταν πληθυσμός και συμβάντα αντικειμενικά πολλαπλασιάζονται.

Είναι περιττό να αναφερθεί κανείς ξανά στον πλούτο που παράγεται στο νησί καθώς και στην ανάγκη οι δημοσίως παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας να συμπεριληφθούν επιτέλους και στις υποχρεώσεις απέναντι σε ντόπιους και επισκέπτες ως αποδεδειγμένη πίστωση ποιότητας ζωής. Όπως θα είναι εξοργιστικά περιττός με αφορμή το τραγικό συμβάν των Νυμφών ν' ανοίξει νέος κύκλος πολιτικών υποσχέσεων και εκνευριστικών γενικολογιών για το θέμα.

Η Διοίκηση γενική και τοπική στο θέμα υγεία στην Κέρκυρα παίρνει κάτω από τη βάση. Κι αυτή ακόμα θα ήταν μια ανώδυνη πολιτικολογία αν η υπόθεση δεν κόστιζε σε ανθρώπινες ζωές κάθε τρεις και λίγο.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΪΤΗΣ

Είναι ο εκδότης - διευθυντής της Ενημέρωσης. Έχει σπουδάσει και εργαστεί ως μηχανικός και ηλεκτρονικός. Δημοσιογραφεί από τις αρχές της δεκαετίας του 1980. Έχει συνεργαστεί με σχεδόν όλες τις αθηναϊκές εφημερίδες. Διετέλεσε πρόεδρος του Συνδέσμου Ημερησίων Περιφερειακών Εφημερίδων, τον οποίον υπηρέτησε και από τη θέση του γενικού γραμματέα στο δ.σ. επί οκτώ χρόνια. Πιστεύει πως η ισχυρότερη ιδιότητα του δημοσιογράφου στην ενημέρωση είναι το ενδιαφέρον του για τα κοινά και στην επικοινωνία η έντιμη και ανιδιοτελής διαμεσολάβηση.