Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Δωρεάν χρήση δημοτικού ακινήτου από ξενοδοχειακή επιχείρηση καταγγέλλει η παράταξη Καλούδη

Κάτω Κορακιάνα
29 Δεκεμβρίου 2022 / 12:33

Χωρίς συμβόλαιο μίσθωσης ή παραχώρησης, σύμφωνα με την απάντηση της Διεύθυνσης Δημοτικής Περιουσίας στον δημοτικό σύμβουλο Τηλέμαχο Βασιλάκη

ΚΕΡΚΥΡΑ. Δωρεάν παραχώρηση δημοτικού οικοπέδου στην εταιρεία Ikos, καταγέλλει η παράταξη «Πρώτα η Κέρκυρα» με επικεφαλής τον Γιώργο Καλούδη. Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωσή της, δεν υπάρχει συμβόλαιο μίσθωσης ή παραχώρησης, σύμφωνα με την απάντηση που έδωσε στον δημοτικό σύμβουλο Τηλέμαχο Βασιλάκη η Διεύθυνση Δημοτικής Περιουσίας.

Η ανακοίνωση που υπογράφεται από τους δημοτικούς συμβούλους της παράταξης Γιώργο Καλούδη, Σπυρίδωνα Βλάχο, Αγγελική Χριστίνα Καρδακάρη και Τηλέμαχο Μιλτιάδη Βασιλάκη, αναφέρει: «Όπως αποδεικνύεται από τις φωτογραφίες και το τοπογραφικό διανομής του 1960 της διανομής Μπιμπέλι το αγροκήπιο ανήκε στην κοινότητα Κάτω Κορακιάνας και τώρα στον δήμο. 



Η πολυεθνική εταιρεία Goldman Sachs Ikos Andreadis περιέφραξε και εκμεταλλεύεται το δημοτικό αυτό οικόπεδο που κανονικά έπρεπε να είναι αγροκήπιο προς όφελος των αγροτών.

Ο δημοτικός μας σύμβουλος Τηλέμαχος Βασιλάκης υπέβαλε ερώτημα στη Δημοτική Περιουσία εάν υπάρχει συμβόλαιο παραχώρησης ή μίσθωσης και η απάντηση ήταν ότι δεν υπάρχει. 

Απαντήστε κ. Υδραίου: 
Γιατί επιτρέψατε (προφανώς με προφορική έγκρισή σας) στη πολυεθνική που με την έγκριση σας αποκεφάλισε τον Κεφαλόυψο να εγκατασταθεί και να εκμεταλλεύεται οικονομικά χωρίς απόφαση δημοτικού συμβουλίου ένα δημοτικό ακίνητο και ταυτόχρονα να επιδεικνύεται αλαζονικά ότι αυτή είναι αφεντικό του δήμου και της Κέρκυρας;»