Πέμπτη 18.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Δρομολογούνται παρεμβάσεις ανάπλασης σε 15 ακόμα σχολεία του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας

Σχολεία
25 Οκτωβρίου 2022 / 12:41

Η αρχή έγινε από το 1ο-5ο Γυμνάσιο

ΚΕΡΚΥΡΑ. Δεκαπέντε ακόμη σχολεία του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας είναι στο σχεδιασμό του Δήμου για παρεμβάσεις ανάπλασης. Στο πεδίο της βελτίωσης των σχολικών εγκαταστάσεων, η πρώτη παρέμβαση ανάπλασης ολοκληρώθηκε ήδη στο 1ο-5ο Γυμνάσιο Κέρκυρας, το οποίο απέκτησε ένα σύγχρονο γήπεδο μπάσκετ και βόλεϊ στον προαύλιο χώρο αλλάζοντας πλήρως την εικόνα του σχολείου.
Οι φωτογραφίες από την ολοκλήρωση του έργου είναι ενδεικτικές. 

Σε ανακοίνωσή της, η δημοτική αρχή αναφέρει:

«Η δημοτική αρχή της Μερόπης Υδραίου και ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Β΄θμιας εκπαίδευσης Κώστας Κωστάλης υλοποιούν τις δεσμεύσεις τους για αναβάθμιση των σχολικών εγκαταστάσεων και υποδομών.

Το προηγούμενο διάστημα όλες οι αίθουσες των σχολείων της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης απέκτησαν πρόσβαση στο διαδίκτυο με την εγκατάσταση ενσύρματης σύνδεσης internet, έγινε προμήθεια σε προτζέκτορες και οθόνες προβολών ενώ εφοδιάστηκαν με υπολογιστές τα γραφεία των καθηγητών.

Στο πεδίο της βελτίωσης των σχολικών εγκαταστάσεων, η πρώτη παρέμβαση ανάπλασης ολοκληρώθηκε ήδη στο 1ο-5ο Γυμνάσιο Κέρκυρας, το οποίο απέκτησε ένα σύγχρονο γήπεδο μπάσκετ και βόλεϊ στον προαύλιο χώρο αλλάζοντας πλήρως την εικόνα του σχολείου.
Και αυτό είναι μόνο η αρχή γιατί δρομολογούνται ήδη ανάλογες παρεμβάσεις σε άλλα 15 σχολεία.

Ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κώστας Κωστάλης σε δήλωση του επισημαίνει: «Υλοποιούμε τη δέσμευση της Δημάρχου κ.  Υδραίου αλλά και τις κατευθύνσεις που μας έχει δώσει για να αναβαθμίσουμε την εικόνα των σχολείων μας.

Ενισχύσαμε τον υλικοτεχνικό εξοπλισμό, όλες οι αίθουσες των γυμνασίων και των λυκείων έχουν υποδομές πρόσβασης στο διαδίκτυο ενώ συνεχίζουμε και στοχεύουμε πλέον στην αναβάθμιση των εγκαταστάσεων με τη βελτίωση και ανάπλαση γηπέδων και αύλειων χώρων.

Έχουμε σχέδιο και είμαστε σε επαφή και συνεργασία με τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου για να προχωρήσουμε άμεσα».