Τετάρτη 01.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Πρωτοβουλία για να μπει stop στις καταλήψεις

Σχολική επιτροπή
25 Οκτωβρίου 2022 / 12:10

Μία σημαντική πρωτοβουλία από τον Πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής Β’βάθμιας Εκπαίδευσης δήμου Κεντρικής Κέρκυρας

ΚΕΡΚΥΡΑ. Μία σημαντική πρωτοβουλία με στόχο την αποφυγή των καταλήψεων στα σχολεία ανέλαβε ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Β’ βάθμιας Εκπαίδευσης δήμου Κ. Κέρκυρας Κώστας Κωστάλης.

Μαζί με τον Οικονομικό Διαχειριστή συναντήθηκε με τα δεκαπενταμελή συμβούλια του 5ου ΓΕΛ και του 1ου ΕΠΑΛ εγκαινιάζοντας έναν κύκλο συναντήσεων με τους μαθητές ώσε να ακουστούν οι ιδέες τους και οι προτάσεις τους για την αναβάθμιση των σχολείων τους. Λυκείου και του πρώτου ΕΠΑΛ. Μία τέτοιου είδους συνάντηση συμβαίνει για πρώτη φορά. Η συζήτηση με τα παιδιά ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα.

«Μας ικανοποίησε απόλυτα διότι διακρίναμε στους εκλεγμένους αντιπροσώπους των μαθητών ωριμότητα σεβασμό καθώς και ιδέες και προτάσεις για την αναβάθμιση των σχολείων τους.Τους ζητήσαμε να μας καταθέσουν τα αιτήματά τους και ανανεώσαμε το ραντεβού μας για να τα συζητήσουμε», ανέφερε ο κ. Κωστάλης. Όπως είπε, η σχολική επιτροπή θα κάνει τις απαιτούμενες εκείνες ενέργειες ούτως ώστε ένας εκ των προέδρων των 15μελών να αποτελέσει και μέλος της σχολικής επιτροπής με ισότιμο δικαίωμα ψήφου.

«Μιλήσαμε για τις καταλήψεις και όλοι καταδίκασαν τις φθορές που έχουν προκληθεί κατά τη διάρκεια αυτών. Ξεκινάει ένας κύκλος επαφών όπου τα αποτελέσματα του μόνο ευεργετικά μπορεί να είναι για τη σχολική κοινότητα», πρόσθεσε ο κ. Κωστάλης. Το επόμενο διάστημα θα γίνουν αντίστοιχες συναντήσεις με όλα τα προεδρεία 15 μελών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Κέρκυρας.

ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ