Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Κλειστά τα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία της Νότιας Κέρκυρας, λόγω της χθεσινής κακοκαιρίας

Σχολεία
12 Οκτωβρίου 2022 / 11:31

Προβλήματα ακόμη και στο ολοκαίνουριο Σχολικό Κέντρο στα Βραγκανιώτικα

ΚΕΡΚΥΡΑ. Κλειστά είναι σήμερα τα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία της Νότιας Κέρκυρας με απόφαση του Δήμου, λόγω των σοβαρών προβλημάτων που προκάλεσε η χθεσινή έντονη βροχόπτωση στην περιοχή.

Η απόφαση ελήφθη κατόπιν σχετικής συνεννόησης με την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κέρκυρας.

Σύμφωνα με το μέλος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας του Δήμου Ν. Κέρκυρας Κ. Ίσερη, προβλήματα παρατηρήθηκαν στο Δημοτικό Σχολείο Μελικίων, όπου πλημμύρισε το γραφείο τη διευθύντριας, η στ’ τάξη και η αίθουσα υπολογιστών, ενώ νερά έσταζαν από το ταβάνι σε τρεις αίθουσες διδασκαλίας. Κατόπιν παρέμβασης της Πολιτικής Προστασίας και της Πυροσβεστικής ο όγκος υδάτων απομακρύνθηκε.

Στο Νηπιαγωγείο Περιβολίου που συστεγάζεται με τον Παιδικό Σταθμό, το νερό έπεφτε με ορμή από τη στέγη και η απομάκρυνση των υδάτων έγινε χάρη στην επέμβαση του προσωπικού των σχολείων.

Στο Δημοτικό Σχολείο Αργυράδων τρεις αίθουσες πλημμύρισαν, ενώ προβλήματα παρατηρήθηκαν και στο ολοκαίνουριο σχολικό κέντρο στα Βραγκανιώτικα, το οποίο άνοιξε μόλις φέτος τις πύλες του μετά από αναμονή ετών. Η αίθουσα των Η/Υ, της φυσικοχημείας και οι τουαλέτες των αγοριών πλημμύρησαν από την εισροή υδάτων από τη στέγη.

Προβλήματα παρατηρήθηκαν και στο νηπιαγωγείο Νεοχωρίου, που φιλοξενείται στο χώρο του Δημοτικού Σχολείου, όπου πλημμύρισε η αυλή του από το πέρασμα ορμητικών υδάτων. Όπως τόνισε ο κ. Ίσερης τα μαθήματα αύριο στα σχολεία θα πραγματοποιηθούν κανονικά.

ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ