Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Καρύδης: Ο αντιδημοκρατικός κατήφορος της Δημοτικής Αρχής συνεχίζεται

Γιώργος Καρύδης
21 Σεπτεμβρίου 2022 / 16:10

«Αδιαφανείς, αυταρχικές, αυθαίρετες, παράνομες και αντιαυτοδιοικητικές πρακτικές στον Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων»

ΚΕΡΚΥΡΑ. «Ο αντιαυτοδιοικητικός και αντιδημοκρατικός κατήφορος της Δημοτικής Αρχής συνεχίζεται» επισημαίνει σε ανακοίνωσή τους ο επικεφαλής της Κερκυραϊκής Συμμαχίας Γιώργος Καρύδης:
 
Είναι ήδη εμπεδωμένο το σοβαρό δημοκρατικό έλλειμμα που έχει προκαλέσει η κυβέρνηση της ΝΔ στην αυτοδιοίκηση, κυρίως του πρώτου βαθμού, ακυρώνοντας σε μεγάλο βαθμό τη λειτουργία των δημοτικών και τοπικών συμβουλίων.   

Η  δημοτική αρχή του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων έχει ήδη ξεπεράσει ακόμη και την κυβέρνηση που την στήριξε και εξακολουθεί να την στηρίζει, κατρακυλώντας σ΄ έναν  επικίνδυνο αντιαυτοδιοικητικό και αντιδημοκρατικό κατήφορο.

Χαρακτηριστικά, εκτός από την κατ΄ εξακολούθηση παραβίαση  της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου για τις παρεμβάσεις στο Άλσος της Γαρίτσας, στις δυο τελευταίες συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου αρνήθηκε να δεχτεί την πρόταση του επικεφαλής της Παράταξής μας να ληφθεί απόφαση για τη χρηματοδότηση αντικατάστασης του κατεστραμμένου υδρευτικού διχτύου της Κέρκυρας καθώς και να θέσει σε ψηφοφορία την πρότασή του για το ωράριο χρήσης μουσικής στην Παλιά Πόλη της Κέρκυρας!

Πρόσφατα δε καταπατώντας δημοκρατικές και αυτοδιοικητικές αρχές και αξίες παραμέρισε προκλητικά το Δημοτικό Συμβούλιο λαμβάνοντας αβάσιμες, αντιφατικές και αυθαίρετες αποφάσεις, μέσω της Οικονομικής Επιτροπής, που αντισυνταγματικά ελέγχει, αποφασίζοντας να επιβάλλει πληρωμή εισιτηρίου-αγνώστου μέχρι στιγμής ποσού- για την παρακολούθηση εκδηλώσεων του Φεστιβάλ Κέρκυρας, που έχει χρηματοδοτηθεί από το ΕΣΠΑ!

Είναι επομένως άμεση η ανάγκη αφενός μεν να ενημερωθούν οι κερκυραίοι δημότες για όσα συμβαίνουν, αφετέρου δε να επιδιωχθεί η δημοκρατική ανατροπή των αδιαφανών, αυταρχικών, αυθαίρετων, παράνομων και αντιαυτοδιοικητικών πρακτικών  που ακολουθούνται στο Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων.  

Κέρκυρα 21 Σεπτεμβρίου 2022
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΥΔΗΣ
Δημοτικός Σύμβουλος
Επικεφαλής της Παράταξης
ΚΕΡΚΥΡΑΪΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ