Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Αυλωνίτης: «Ήρθεν, είδεν και απήλθεν»* ο κ. Κικίλιας

Αλέκος Αυλωνίτης
04 Αυγούστου 2022 / 15:36

Καμία σχέση με το «ήρθεν, είδεν, ενίκησεν»**!

ΚΕΡΚΥΡΑ. «Με έκπληξη είδαμε τον καταιγισμό ανακοινώσεων από πλευράς ΝΔ, τοπικών στελεχών και αυτοδιοικητικών που πρόσκεινται στην κυβέρνηση, για τα εγκαίνια του τουριστικού καταφυγίου Αλύπας. Ανακοινώσεις που σε πολλές περιπτώσεις αγγίζουν τα όρια των fake news για τα «μεγάλα κατορθώματα» τούτης της κυβέρνησης» επισημαίνει ο βουλευτής Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκος Αυλωνίτης. 

«Πανηγυρίζουν πάλι οι «άριστοι» για τα έργα τους στην τουριστική ανάπτυξη και τα σχέδια να καταστήσουν την Κέρκυρα κέντρο θαλασσίου τουρισμού. Δεν διστάζουν μάλιστα να ισχυριστούν ότι οι νέες Μαρίνες στο «Καφέ Γυαλί», την Ημερολιά, τη Λάκκα Παξών, τη Λευκίμμη και mega yacht, μαζί με εκείνες στα Γουβιά, στις Μπενίτσες και την Αλύπα, εντάσσονται στον κεντρικό πολιτικό σχεδιασμό του ίδιου του Πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη, προκειμένου να φέρει «προστιθέμενη αξία στον τόπο». 

 
Ξεχνούν φυσικά να αναφέρουν ότι κανένας σχεδιασμός και κανένα έργο δεν τους πιστώνεται, πλην του ξεπουλήματος του λιμανιού της Λευκίμμης για το οποίο η τοπική κοινωνία θα κρίνει όταν έρθει η ώρα. Ξεχνούν ότι για όλους αυτούς τους σχεδιασμούς και τα έργα εργάστηκαν κυρίως άνθρωποι της αυτοδιοίκησης στο παρελθόν, αλλά και προηγούμενες κυβερνήσεις. Ξεχνούν επίσης ότι τρία ολόκληρα χρόνια διακυβέρνησης από τη ΝΔ, η Κέρκυρα δεν έχει δει ούτε ένα έργο ολοκληρωμένο, κι ότι μπουχτίσαμε από υποσχέσεις και ΘΑ. 
 
Η ανάπτυξη που ΘΑ έρθει, οι υποδομές που ΘΑ γίνουν, ο πλούτος που ΘΑ έρθει στην οικονομία της Κέρκυρας.  
 
Κατά τα λοιπά ο κ. Κικίλιας μας έκανε την τιμή να έρθει για λίγες ώρες για να αποτελέσει την κεντρική ατραξιόν της φιέστας που έστησε η ΝΔ στο αλιευτικό καταφύγιο Αλύπας, απαξίωσε να ασχοληθεί με τα προβλήματα των τουριστικών φορέων και εργαζομένων στον τουρισμό-επισιτισμό και απλά επιδόθηκε στην τόνωση του ηθικού του κομματικού ακροατηρίου του.

».

*Δημόκριτος, **Ιούλιος Καίσαρας