Τετάρτη 26.06.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Διαψεύδει τον Δήμαρχο Κεντρ. Κέρκυρας η μισθώτρια της Αλύπας

Αλύπα
03 Ιουνίου 2024 / 13:22

Απάντηση της εταιρείας, μετά την ενημέρωση που έκανε στο Δημοτικό Συμβούλιο ο Στέφανος Πουλημένος

ΚΕΡΚΥΡΑ. Στην έλλειψη βασικών υποδομών για την ασφαλή λειτουργία του τουριστικού καταφυγίου, αποδίδει η εταιρεία την εμπλοκή στις σχέσεις με τον Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας. Παράλληλα διαψεύδει την ενημέρωση που έκανε ο Δήμαρχος στο δημοτικό συμβούλιο Κεντρικής Κέρκυρας για το κλείσιμο του Λιμανιού.

Αναλυτικά η απάντηση της εταιρείας Home Center Management 1 IKE:

«Η εταιρεία μας συμμετείχε σε διαγωνισμό που διεξήγαγε ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας για την προσέλκυση επενδυτή για την ανάπτυξη του τουριστικού καταφύγιο Αλύπας, με στόχο την ανάπτυξη και ρύθμιση των λειτουργιών του λιμανιού σύμφωνα με τον νόμο και τις προδιαγραφές ασφαλείας.

Από την πρώτη στιγμή έχουμε επισημάνει στον Δήμο τις σοβαρές ελλείψεις σε υποδομές στον χερσαίο χώρο του λιμένα, καθώς και τα σοβαρά ζητήματα ασφαλείας που ανακύπτουν στον θαλάσσιο χώρο, οι οποίοι καθιστούν αδύνατη την υλοποίηση της σχεδιαζόμενης από την εταιρεία μας επένδυση αλλά και αποτελούν σοβαρότατο κίνδυνο για την ασφάλεια του κοινού.

Η εταιρεία μας δεν επιδίωξε ποτέ πρόσθετα δικαιώματα δόμησης πέρα από αυτά που μας δίνει ο νόμος, ούτε προσπαθήσαμε να μειώσουμε το καταβλητέο μίσθωμα. Οι ενέργειές μας επικεντρώθηκαν αποκλειστικά στην ανάπτυξη βασικής υποδομής που θα επιτρέψει στον τουριστικό λιμένα να λειτουργεί νόμιμα και με ασφάλεια — προς όφελος του κοινού.

Η Δημοτική Αρχή φαίνεται να θεωρεί ότι ένας τουριστικός λιμένας μπορεί να εξυπηρετήσει περίπου 120.000 επισκέπτες χωρίς βασικές εγκαταστάσεις όπως: τουαλέτες, γραφεία και αποθήκες, χωρίς υπηρεσίες διάσωσης ή πρώτων βοηθειών, χωρίς επαρκείς υποδομές ρεύματος, νερού, ίντερνετ και αποχέτευσης,
με παράνομες και απειλητικές δραστηριότητες για την ζωή των ανθρώπων στην παραλία Αλύπας σε απόσταση αναπνοής από τον τουριστικό λιμένα.

Δυστυχώς, παρά τις σημαντικές επενδύσεις από την πλευρά μας και τις αμέτρητες προσπάθειες και προειδοποιήσεις που αποσκοπούν στην αποτροπή της κατάστασης που βρισκόμαστε σήμερα, η αντισυμβατική συμπεριφορά του Δήμου Κέρκυρας και η αδυναμία του να καλλιεργήσει μια αποτελεσματική σχέση με τον ενοικιαστή του έχουν οδηγήσει το λιμάνι σε μια κατάσταση, η οποία στερείται κάθε βασικού προτύπου ασφάλειας, νομιμότητας, υγιεινής και υποδομής.

Αντί να προβαίνει σε αναληθείς και άστοχες δηλώσεις στα ΜΜΕ, θα ήταν καλύτερα ο
Δήμαρχος να είχε επενδύσει χρόνο για να συνεργαστεί μαζί μας. Δυστυχώς, ακόμη και στη συνάντηση που είχε προγραμματισθεί για την εξεύρεση λύσεων, ο Δήμαρχος επέλεξε να μην παραστεί ούτε μπήκε στον κόπο να προσπαθήσει να αποκαταστήσει την επικοινωνία.

Η αγνόηση των προβλημάτων δεν θα συμβάλει στη διόρθωση της κατάστασης και δυστυχώς, αυτό επιλέγει να κάνει ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας αυτή τη στιγμή. Δεν είναι αργά για να αλλάξει η κατάσταση. Θα χαρούμε να αναπτύξουμε τον τουριστικό λιμένα Αλύπας και να συνεχίσουμε να συνεισφέρουμε στην τοπική κοινωνία, όπως μέχρι τώρα κάνουμε. Σίγουρα θα το εκτιμούσαμε εάν ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας επέλεγε να εμπλακεί με αποτελεσματικό τρόπο, σύμφωνα με τις συμβατικές του υποχρεώσεις για να εξευρεθούν πραγματικές λύσεις για τη νόμιμη και ασφαλή λειτουργία του τουριστικού λιμένα Αλύπας».

Κέρκυρα 31/05/2024