Τετάρτη 26.06.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ιδού τι έταξε ο Πρωθυπουργός στους Κερκυραίους πριν ένα χρόνο

Αλέκος Αυλωνίτης
28 Μαΐου 2024 / 16:47

«Ήρθε στην Κέρκυρα με άδεια χέρια, ενόψει εκλογών για να μας πείσει ότι η ανάπτυξη έρχεται» επισημαίνει ο βουλευτής Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Αυλωνίτης

Με μια «μαγική εικόνα» για την Κέρκυρα και προσβολές, ήρθε ο Πρωθυπουργός, ανακοίνωσε ο βουλευτής Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκος Αυλωνίτης:

«Ένα χρόνο πριν (Απρίλιος 2023) ο κ. Μητσοτάκης είχε επισκεφθεί την Κέρκυρα και είχε υποσχεθεί «1,8 δις ευρώ για έργα στα Ιόνια Νησιά». Ένα χρόνο μετά, κι αφού τίποτα δεν έκανε, ήρθε στην Κέρκυρα με άδεια χέρια, ενόψει εκλογών για να μας πείσει ότι η ανάπτυξη έρχεται!

Υπενθυμίζω τι είχε υποσχεθεί: Υποδειγματική διαχείριση για την Παλιά Πόλη Κέρκυρας, έργα βελτίωσης οδικής ασφάλειας, έργα ύδρευσης 29,1 εκ. ευρώ σε πρώτη φάση και ακόμη 22,7 εκ. ευρώ στη συνέχεια, αναβάθμιση λιμένων, Μαρίνα Λευκίμμης, παρακείμενη Μαρίνα στη Νότια Κέρκυρα, αναβάθμιση υποδομών αεροδρομίου, παρεμβάσεις 23 εκ. ευρώ για Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας, αποκατάσταση και ανάδειξη Αχιλλείου 13 εκ. ευρώ, αποκατάσταση Φοίνικα 6 εκ. ευρώ, εγκατάσταση επεξεργασίας στερεών αποβλήτων Κέρκυρας 29,1 εκ. ευρώ.

Τίποτα από αυτά δεν έγινε κι επιπλέον: Το έργο της ύδρευσης (φράγματα κλπ) απεντάχθηκε, η Μαρίνα στη Λευκίμμη συναντά τις αντιδράσεις σύσσωμης της τοπικής κοινωνίας και των φορέων, το Αχίλλειο παραμένει κλειστό επ’ αόριστον με κακοτεχνίες που καταγγείλαμε και απώλεια εσόδων για την τοπική κοινωνία, για τα Κέντρα Υγείας μόλις χθες υπεγράφη μια σύμβαση που αφήνει εκτός το νευραλγικό Κέντρο Υγείας Πόλης και το Κ.Y. Παξών, οι γιατροί λιγοστεύουν στο Νοσοκομείο, η αποκατάσταση του Φοίνικα μοιάζει «ανέκδοτο» για τους Κερκυραίους που βλέπουν το εμβληματικό κτίριο να καταρρέει και η επεξεργασία των στερεών αποβλήτων έχει παραπεμφθεί στις ελληνικές καλένδες!

Και στη χθεσινή επίσκεψή του ο κ. Πρωθυπουργός δεν αισθάνθηκε καν την ανάγκη να απολογηθεί. Ούτε φυσικά, να πει κουβέντα για τη δήθεν επένδυση στον Ερημίτη, που ο ίδιος εγκαινίασε και για τη Μαρίνα στην Αλύπα, εγκαινιασμένη κι αυτή από τον Υπουργό κ. Κικίλια,  που μένει κλειστή κι έχει φέρει σε απόγνωση τους δεκάδες επαγγελματίες του θαλάσσιου τουρισμού της περιοχής.

Ούτε μια εξήγηση για το αλαλούμ με το Κτηματολόγιο που έχει φέρει στα όριά τους χιλιάδες ιδιοκτήτες, ούτε για τις συνεχείς διακοπές ρεύματος, ούτε για τα υδροπλάνα, ούτε για το Αθλητικό Κέντρο και τις ανύπαρκτες υποδομές στον αθλητισμό, ούτε για το παραλιακό μέτωπο που ακόμη δεν έχει βρεθεί η «ορθή νομοθεσία» για την παραχώρησή του, ούτε για την έλλειψη στέγης και τα πανάκριβα ενοίκια, ούτε για την ακρίβεια και την απόγνωση των νοικοκυριών, ούτε για την υπερφορολόγηση, ούτε για τις καταδίκες και την διεθνή κατακραυγή για την κατρακύλα του Κράτους Δικαίου!

Αντιθέτως στις μόλις 3 ώρες που διέθεσε ο κ. Μητσοτάκης για την Κέρκυρα, ζήσαμε μια κακοφτιαγμένη φιέστα, με προσβολές και βιαιοπραγίες εναντίον της κας. Πλακιά, που έχασε τις δίδυμες αδελφές και την εξαδέλφη της στο έγκλημα των Τεμπών, άρνηση διαλόγου, αλαζονεία και μπόλικη υπεροψία από τον "ηγεμόνα" που δεν καταλαβαίνει στο ελάχιστο τα λαϊκά προβλήματα. Ούτε η κραυγή απόγνωσης και το «πεινάω» που του είπε μια χαμηλοσυνταξιούχος κατάφερε να τον συγκινήσει! Αρκέστηκε, άκουσον άκουσον, να τη ρωτήσει αν τη βοηθά η Εκκλησία!!!

Ύψιστη προσβολή για τους Κερκυραίους, για τους πολίτες, για τη χώρα. Ντροπή!»