Σάββατο 28.09.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

«Φτιάξτε ό,τι χαλάσατε στην Αλύπα» διαμηνύει ο Δήμος, στην ...«πρώην» (video)

Αλύπα
22 Ιουνίου 2024 / 12:13

Στα χέρια των επαγγελματιών το σχέδιο Ειδικού Κανονισμού Λιμένα, ώστε να επικαιροποιηθεί και να ψηφιστεί ως Κανονιστική Απόφαση από το Δημοτικό Συμβούλιο

ΚΕΡΚΥΡΑ. "Κλειδί" για την ομαλή λειτουργία του λιμανιού είναι ο Ειδικός Κανονισμός Λιμένα, επεσήμανε ο Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας Στέφανος Πουλημένος, συζητώντας με τους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στο Καταφύγιο Τουριστικών Σκαφών Αλύπας Παλαιοκαστρίτσας.

Υπενθυμίζεται ότι η διαχείριση περνά πλέον στον Δήμο, μετά την αποχώρηση της μισθώτριας εταιρείας, η οποία δημιούργησε προβλήματα στους ντόπιους επιχειρηματίες με το ...καλημέρα.

Οι εκπρόσωποι των επαγγελματικών φορέων ήταν σήμερα παρόντες στο καταφύγιο τουριστικών σκαφών, με αφορμή την αυτοψία κλιμακίου του Δήμου, αποτελούμενου από τον Δήμαρχο και Αντιδημάρχους, ώστε να διαπιστώσουν εάν έχουν αφαιρεθεί υποδομές. 

Κατά δήλωση των επαγγελματιών, πριν την επέμβαση του Δήμου, η εταιρεία πρόλαβε να αφαιρέσει κάποιες δέστρες και ρεμέτζα, ενώ επίσης αποσυνδέθηκε η ηλεκτρολογική παροχή φωτισμού.

Ο αντιδήμαρχος Νίκος Βραδής επικοινώνησε με τον νομικό εκπρόσωπο της εταιρείας ώστε ζητήσει την αποκατάσταση όλων όσων αφαιρέθηκαν.

Ταυτόχρονα, έχει αποσταλεί  στους ενδιαφερόμενους, το σχέδιο Ειδικού Κανονισμού Λιμένα - το οποίο έχει εκπονήσει ο Δημήτρης Κουτσοδόντης -  ώστε να διατυπώσουν τις παρατηρήσεις τους εντός πέντε ημερών και να επικαιροποιηθεί.

Για να μην χαθεί η σεζόν, το σχέδιο πρέπει να έρθει το ταχύτερο δυνατόν προς ψήφιση στο Δημοτικό Συμβούλιο και να γίνει Κανονιστική Απόφαση, η οποία θα έχει την ισχύ νόμου.

Η διαχείριση θα ανήκει πλέον στον ιδιοκτήτη Δήμο, ενώ όπως δήλωσε ο Στέφανος Πουλημένος, έχει πρόθεση να παραμείνουν στις θέσεις τους οι ήδη εργαζόμενοι. 

Οι δε επαγγελματίες ενημέρωσαν ότι έχουν φροντίσει για την απασχόληση νυχτοφύλακα, με δική τους πρωτοβουλία και έξοδα, για την ασφάλεια του χώρου.