Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Χωρίς νίκη επιστρέφει η Εθνική μας από την Φινλανδία

ΚΡΙΚΕΤ
19 Ιουλίου 2022 / 15:42
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η Εθνική Ομάδα Ανδρών βρέθηκε στο Ελσίνκι, για να πάρει μέρος στους Προκριματικούς Αγώνες Ανδρών Παγκοσμίου Κυπέλλου Τ20.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η Εθνική Ομάδα Ανδρών βρέθηκε στο Ελσίνκι, για να πάρει μέρος στους Προκριματικούς Αγώνες Ανδρών Παγκοσμίου Κυπέλλου Τ20. Η Ελλάδα συμμετείχε  στον Α' Όμιλο με Ιταλία, Φιλανδία, Σουηδία, και Κροατία. Έκανε την προσπάθειά της αλλά έχασε από όλους τους αντιπάλους που ήταν πολύ καλύτεροι, μόνο το ματς με την Κροατία το διεκδίκησε, αλλά δεν το πήρε.  

Τα λόγια του αντιπροέδρου της Ελληνικής Ομοσπονδίας Κρίκετ κ. Λ. Γούστη σκιαγραφούν την προσπάθεια και το μέλλον της ομάδας. Ο κ. Γούστης που ήταν στην Φινλανδία αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Ήταν ένα δύσκολο τουρνουά με σαφώς πολύ καλύτερες ομάδες από την δική μας με απλησίαστο μπάτζετ για τα δικά μας οικονομικά δεδομένα. Ο απολογισμός της παρουσίας μας στην Φινλανδία μάλλον δεν είναι ενθαρρυντικός αν και αρχικά πιστεύαμε για κάτι καλύτερο.  Η συνέχεια της Εθνικής ομάδας θα σχεδιαστεί εκ νέου με ψηλότερους στόχους για να είμαστε ανταγωνιστικοί στην επόμενη διοργάνωση .

Στον αθλητισμό δέκα φορές πέφτεις έντεκα σηκώνεσαι».

Κάνοντας έναν απολογισμό στους αγώνες να αναφέρουμε ότι ξεκινήσαμε αγωνιζόμενοι με την Ιταλία  κάναμε μόλις 67 runs στα 20 overs, με την αντίπαλο πολύ καλύτερη να τελειώνει τον αγώνα με ένα out  λίγο πριν συμπληρωθούν τα 13 overs.

Το 2ο ματς με αντίπαλο την Κροατία θα μπορούσαμε να το είχαμε κερδίσει, η αντίπαλος  έκανε Batting πρώτη και σκόραρε 103 runs στα 20 overs , η Ελληνική ομάδα είχε δυο όψεις, μέχρι τα 15 overs ήταν πολύ κοντά στην νίκη την οποία ποτέ δεν πήρε, έχασε για 3 ρόνια.

Στο 3ο ματς με την Φινλανδία  η αντίπαλος έκανε πρώτη Batting και σκόραρε 183 runs στα 20 overs με 7 wickets, ένα σκορ δύσκολο να το ξεπεράσει η Ελληνική ομάδα που προσπάθησε αλλά έμεινε στα 146 runs στα 19 overs 10 wickets.

Τέλος στο τελευταίο ματς με τη Σουηδία τα πράγματα ήταν εύκολα για την αντίπαλο που με  150 runs στα 20 overs 7 wickets νίκησε την Ελλάδα ου έκανε 43 runs  στα 11,3 overs 10 wickets.

Στην αποστολή μετείχαν οι αθλητές: Αναστάσιος Μανούσης Captain, Σπυρίδων Μπόγδος V.C WΚ, Αslam Mohammad, Χριστόδουλος Μπογδάνος, Γεώργιος Γαλάνης, Θωμάς Ζώτος,

Ανδρέας Γαστεράτοs, Mehmi Amarpreet Singh, Αριστείδης Καρβέλας, Ηλίας Μπάρδης, Γεράσιμος Φατούρος, Popalzae Ali Abdulla, Αλέξανδρος Καρβέλας.

Ομοσπονδιακός τεχνικός ο Παναγιώτης Μαγκάφας.

Μαζί με την αποστολή ήταν στην Φινλανδία ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κυριάκος Κατσώρας, , ο επικεφαλής της Επιτροπής Εθνικών Ομάδων Κώστας Κορωνάκης, ο Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Στυλιανός Γουστης, και η Ελένη Στεφοπούλου ως Τeam Manager.


ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια