Παρασκευή 26.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Πανελλήνιες: Ο πρώτος των πρώτων στην Κέρκυρα μιλά στην «Ε» για την επιτυχία του

Πανελλήνιες
30 Ιουνίου 2022 / 14:38

Ο Σπύρος Στρατηγός από το 4ο ΓΕΛ Κέρκυρας συγκέντρωσε την υψηλότερη βαθμολογία με 19.560 μόρια

ΚΕΡΚΥΡΑ. Πρόγραμμα, ποιοτικό διάβασμα, προσήλωση στο στόχο και όχι υπερβολές. Αυτά ήταν τα μυστικά της επιτυχίας που έφεραν στην πρώτη θέση τον Σπύρο Στρατηγό από το 4ο ΓΕΛ Κέρκυρας μεταξύ των αριστούχων του νησιού.

Ο υποψήφιος της Θετικής Κατεύθυνσης με 19.560 μόρια συγκέντρωσε την υψηλότερη βαθμολογία στην Κέρκυρα και όχι άδικα. Βαθμολογήθηκε με 20 στα Μαθηματικά και στη Φυσική, με 19,7 στη Χημεία και με 18,1 στην Έκθεση.

Όπως τονίζει στην «Ε» οι βαθμολογικές του επιδόσεις, του δίνουν πρόσβαση σε όλες τις Σχολές Θετικών Επιστημών. Αν και προς το παρόν δεν έχει καταλήξει ση Σχολή της προτίμησής του, ωστόσο εξετάζει πολύ θετικά ως επιλογή το Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών στην Αθήνα.

«Νιώθω αρκετά ικανοποιημένος και χαρούμενος με τον εαυτό μου. Προσπάθησα πολύ και επένδυσα στο ποιοτικό διάβασμα με μελέτη 2-3 ώρες την ημέρα και δυο ημέρες την εβδομάδα ξεκούραση. Αυτό με βοήθησε ώστε να γεμίζω τις μπαταρίες μου και να διαβάζω ποιοτικά», λέει στην «Ε».

Προετοιμασία

Η προετοιμασία για εκείνον ξεκίνησε πέρσι το καλοκαίρι και εντατικοποιήθηκε σταδιακά χωρίς όμως υπερβολές. «Τουλάχιστον μέχρι τα μέσα της χρονιάς δεν στερήθηκα εξόδους με φίλους. Προς το τέλος σταμάτησα να βγαίνω τόσο συχνά και διάβαζα παραπάνω», επισημαίνει. Αν και μεσολάβησαν δυο έτη τηλεκπαίδευσης, ωστόσο το γεγονός αυτό δεν λειτούργησε αποτρεπτικά για εκείνον, όπως εξηγεί.

«Με βοήθησαν οι καθηγητές μου και το σχολείο το αντιμετώπιζα πάντα σοβαρά και δεν είχα κάποια κενά. Αυτό που θα έλεγα στους επόμενους υποψηφίους είναι να μην αγχωθούν, να αντιμετωπίσουν την κατάσταση ψύχραιμα και να βάλουν πρόγραμμα για να ανταπεξέλθουν στις δυσκολίες της χρονιάς», εξηγεί.

Ο ίδιος πάντως δεν θέτει μακροπρόθεσμους στόχους και προχωράει με ένα βήμα τη φορά. Να εισαχθεί στη Σχολή της επιλογής του και να ολοκληρώσει τις σπουδές. Όσο για τώρα το πρόγραμμα περιλαμβάνει ξεκούραση, διακοπές και βόλτες.

Τα «μπράβο!» του σχολείου του

Ο Διευθυντής Κωνσταντίνος Αλεξίου και ο Σύλλογος Διδασκόντων του 4ου ΓΕΛ με ανακοίνωσή τους εκφράζουν θερμά συγχαρητήρια στον μαθητή και στους γονείς του, για την επιτυχία του:
«Του ευχόμαστε καλή σταδιοδρομία σε ό,τι επιλέξει να κάνει στη συνέχεια. Μπράβο Σπύρο!!!» 

ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ