Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Προχωρούν οι εργασίες για το 2ο Ειδικό Σχολείο Βόρειας Κέρκυρας

Γιώργος Μαχειμάρης
30 Ιουνίου 2022 / 14:18

Σε φάση προετοιμασίας τρία διθέσια νηπιαγωγεία σε Αχαράβη, Πλάτωνα και Αυλιώτες

ΚΕΡΚΥΡΑ. Συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 23 Ιουνίου μεταξύ του Δημάρχου  Βόρειας Κέρκυρας Γιώργου Μαχειμάρη και του Περιφερειακού Διευθυντή Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων Πέτρου Αγγελόπουλου. Στη συνάντηση συμμετείχαν οι Παναγιώτης Παπαδάτος, Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και Πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας, οι Αντιδήμαρχοι Χαρίτων Κουτσούρης και Σπυριδούλα Κόκκαλη, ενώ παρευρέθηκαν συνεργάτες του Δήμου και η Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Σχολικού Κέντρου Αγρού και μέλος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας, Ασπασία Πρωτοψάλτη  .

Ο Δήμαρχος επεσήμανε πως η Δημοτική Αρχή Βόρειας Κέρκυρας έχει θέσει σε προτεραιότητα την παιδεία και κάνει το καλύτερο δυνατόν για την βελτιστοποίηση όλων των σχολικών χώρων. Τόνισε ότι ο Δήμος λόγω της μη επαρκούς χρηματοδότησης από το Υπουργείο, χρηματοδοτεί και εξ ιδίων πόρων ανάγκες των σχολείων. Ανέφερε χαρακτηριστικά την συμβολή του Δήμου στον καθαρισμό των σχολικών μονάδων. Επανέλαβε δε το μόνιμο αίτημα του Δήμου για την δημιουργία νυχτερινού σχολείου και ΕΠΑΛ στην Βόρεια Κέρκυρα.

Παράλληλα ενημέρωσε για την προετοιμασία τριών διθέσιων νηπιαγωγείων σε Αχαράβη, Πλάτωνα και Αυλιώτες. Επιπλέον, ο κ. Παπαδάτος ενημέρωσε τον κ. Αγγελόπουλο για όλες τις παρεμβάσεις και συντηρήσεις  που έχουν γίνει αλλά και προγραμματίζονται την τρέχουσα καλοκαιρινή περίοδο στις σχολικές μονάδες.

Ειδικότερα για το 2ο Ειδικό Σχολείο Βόρειας Κέρκυρας στους Βελονάδες, ο Δήμαρχος δήλωσε ότι το κτήριο στους Βελονάδες σε λίγο καιρό θα αποτελεί –όπως κατασκευαστικά εξελίσσεται με ιδίους πόρους– κόσμημα σχολικής μονάδας για όλη την Κέρκυρα.

Εξέφρασε τον προβληματισμό του αφενός με το ότι παρόλο που έχει ζητηθεί πολλάκις, εντούτοις, από την πλευρά της ΚΤΥΠ ΑΕ δεν έχει προσκομιστεί ουδεμία μελέτη, ούτε έχει γίνει κάποια ενημέρωση για την πορεία του έργου. Ο Αντιδήμαρχος Έργων, Ανάπτυξης, Επενδύσεων και Αξιοποίησης της Ακίνητης Περιουσίας του Δήμου,  κ. Κουτσούρης, ενημέρωσε για τις εργασίες που πραγματοποιούνται στο 2ο Ειδικό Σχολείο και ανέφερε ότι οι επισκευές και η τοποθέτηση νέας σκεπής προχωρούν με γρήγορους ρυθμούς στα πλαίσια που θέτει η νομοθεσία για τα ειδικά σχολεία, με πόρους του Δήμου και ότι στόχος είναι το έργο να παραδοθεί τον Σεπτέμβριο του 2022.

Ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων, άκουσε με προσοχή όλες τις αναφορές και κατέγραψε την σημαντική δουλειά που γίνεται στο τομέα των σχολικών υποδομών στο Δήμο Βόρειας Κέρκυρας. Δήλωσε ότι στηρίζει την προσπάθεια του Δήμου στην ως άνω κατεύθυνση σε σχέση με το 2ο ειδικό σχολείο, και θα σταθεί αρωγός της προσπάθειας. Τέλος, εξέφρασε την σκέψη του για δημιουργία μελλοντικά, ειδικού νηπιαγωγείου στις εγκαταστάσεις του 2ου ειδικού σχολείου.