Πέμπτη 25.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Έφτασε η ώρα της κρίσης για τα στελέχη της εκπαίδευσης

Κρίσεις
05 Ιανουαρίου 2022 / 14:19

Μέχρι τις 24 Ιανουαρίου η υποβολή των αιτήσεων για τους 116 Διευθυντές Εκπαίδευσης

ΚΕΡΚΥΡΑ. Σε τροχιά…κρίσεων μετά από καθυστέρηση δυο ετών μπαίνουν τα στελέχη της εκπαίδευσης, αρχής γενομένης από τους Διευθυντές Εκπαίδευσης για τους οποίους έχει ήδη ανοίξει η ηλεκτρονική πλατφόρμα του Υπουργείου Παιδείας για την υποβολή αιτήσεων και των αναγκαίων δικαιολογητικών.

Η διαδικασία ξεκίνησε την Τρίτη 4 Ιανουαρίου, ενώ οι ενδιαφερόμενοι που επιθυμούν να διεκδικήσουν μία από τις 116 θέσεις Διευθυντών Πρωτοβάθμιας (58 θέσεις) και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (58) ανά την χώρα θα μπορούν να υποβάλλουν την υποψηφιότητά τους στην πλατφόρμα https://teachersapp.it.minedu.gov.gr/, έως τις 24 Ιανουαρίου και ώρα 2 μ.μ. Σε επίπεδο νομού Κέρκυρας οι θέσεις διεκδίκησης είναι δυο.

Δικαίωμα υποβολής

Δικαίωμα υποβολής αίτησης για θέση Διευθυντή Εκπαίδευσης έχουν οι εκπαιδευτικοί της οικείας βαθμίδας που: -έχουν 15ετή εκπαιδευτική υπηρεσία -έχουν 8ετή διδακτική υπηρεσία, εκ της οποίας τετραετή διδακτική υπηρεσία στην οικεία βαθμίδα -έχουν ασκήσει καθήκοντα για δύο τουλάχιστον έτη στις θέσεις της παρ. 2 του άρθρου 31 του ν. 4823/2021, και είναι κάτοχοι πιστοποιημένης γνώσης Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνιών Α' Επιπέδου.

Επιλογή

Όσον αφορά την διαδικασία επιλογής βασίζεται τόσο στα τυπικά προσόντα όσο και στην συνέντευξη. Σημειώνεται ότι οι τελευταίες κρίσεις για τους Διευθυντές Εκπαίδευσης πραγματοποιήθηκαν το 2017, καθώς αν και το 2019 είχαν προκηρυχθεί οι θέσεις πριν την διενέργεια των βουλευτικών εκλογών, ωστόσο ακυρώθηκαν, όταν άλλαξε η κυβέρνηση και εν συνεχεία τοποθετήθηκαν στις θέσεις αυτές στελέχη που διόρισε το Υπ.Παιδείας, η θητεία των οποίων παρατάθηκε μέχρι την διενέργεια των νέων κρίσεων.

«Θα υπάρχει συμμετοχή»

Όπως τόνισε πάντως στην «Ε» ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων Πέτρος Αγγελόπουλος, αναμένεται να υπάρξει συμμετοχή από υποψήφιους εκπαιδευτικούς που πληρούν τα κριτήρια, σε όλα τα Ιόνια Νησιά, ενώ όσοι επιλεγούν αναμένεται να αναλάβουν άμεσα τα καθήκοντά τους.

Σύμφωνα με τον ίδιο, αναμένεται να ακολουθήσουν αμέσως μετά οι κρίσεις για τους συντονιστές εκπαίδευσης, τους Περιφερειακούς Διευθυντές Εκπαίδευσης αλλά και για τους διευθυντές των σχολείων. Ειδικά για τους τελευταίους πάντως οι κρίσεις τους εκκρεμούν από το 2020, ενώ έχει ήδη παραταθεί η θητεία των υφισταμένων διευθυντών μέχρι την επιλογή των νέων στελεχών.

Εξέταση σε ξένη γλώσσα για τους κατόχους πτυχίου αλλοδαπής

Σε μια προσπάθεια πάντως να μην επαναληφθούν τα κακώς κείμενα παρελθόντων ετών, το Υπουργείο Παιδείας επιχειρεί να βάλει τάξη προκειμένου, οι κρίσεις των στελεχών εκπαίδευσης να πραγματοποιηθούν με τον πιο αξιοκρατικό και διαφανή τρόπο. Στο πλαίσιο αυτό, όσοι υποψήφιοι καταθέσουν πτυχίο ή μεταπτυχιακό ή διαδακτορικό που απέκτησαν από ακαδημαϊκό ίδρυμα του εξωτερικού θα εξετάζονται προφορικά κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, ενώπιον του αρμόδιου συμβουλίου επιλογής ως προς τη γνώση της γλώσσας αυτής, προκειμένου να μοριοδοτηθούν για τους τίτλους σπουδών, καθώς και για τη γνώση της ξένης γλώσσας στην οποία αποκτήθηκαν. Οι εξεταζόμενοι θα βαθμολογούνται σε δεκάβαθμη κλίμακα.

ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Παρακαλείσθε, για οποιαδήποτε αναπαραγωγή αυτούσιου περιεχομένου παραγωγής της δημοσιογραφικής ομάδας της ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ, να κάνετε γραπτή ή προφορική αναφορά στην πηγή με ενεργό λινκ