Τετάρτη 01.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Στα θρανία για σεμινάρια 20 διευθυντές εκπαίδευσης και σύμβουλοι εκπαίδευσης του Ιονίου

Διευθυντές εκπαίδευσης
11 Ιουλίου 2023 / 12:49
ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Οι τριήμερες επιμορφωτικές δράσεις διοργανώνονται από την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων

ΚΕΡΚΥΡΑ. Στα θρανία επέστρεψαν για λίγο στελέχη της εκπαίδευσης απ’ όλα τα νησιά του Ιονίου, με σκοπό να παρακολουθήσουν τις επιμορφωτικές δράσεις που διοργανώνει η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων.

Τα τριήμερα σεμινάρια που ξεκίνησαν σήμερα Τρίτη 11/07 και θα ολοκληρωθούν μεθαύριο, Πέμπτη, πραγματοποιούνται στην Κέρκυρα με τη συμμετοχή 20 διευθυντών εκπαίδευσης και συμβούλων εκπαίδευσης απ’ όλες τις περιφερειακές ενότητες, στο πλαίσιο οργάνωσης και υλοποίησης του προγράμματος «Αρχές Διοίκησης της Εκπαίδευσης και Συμβουλευτική Παιδαγωγική στη σχολική κοινότητα».

Η επιμόρφωση πραγματοποιείται σε θέματα αιχμής για την εκπαίδευση και συγκεκριμένα σε ζητήματα διοίκησης και ψηφιακής διοίκησης των υπηρεσιών εκπαίδευσης, παιδαγωγικής συμβουλευτικής, θεμάτων ειδικής αγωγής, σχολικού εκφοβισμού-διαμεσολάβησης, καθώς και ενημέρωση για την υλοποίηση ευρωπαϊκών προγραμμάτων.

Επί της ουσίας τίθενται οι βάσεις ευρύτερων προβληματισμών σχετικά με το σχολικό περιβάλλον, τις εκπαιδευτικές μεθόδους και τεχνικές που εφαρμόζονται δίνοντας το έναυσμα για γόνιμη ανταλλαγή απόψεων και προτάσεων.

Η πρώτη ημέρα των σεμιναρίων είχε ωστόσο και μια ιδιαίτερη στιγμή, με την βράβευση του Μάχου Γαβαλά για την συνολική του προσφορά στην εκπαίδευση. Η βράβευση με τιμητική πλακέτα έγινε από τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων Πέτρο Αγγελόπουλο. Σημειώνεται ότι και ο κ. Γαβαλάς έχει ασκήσει καθήκοντα Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Ι.Ν την περόδο 2010-2013.  

Πρόγραμμα

Το πρόγραμμα των σεμιναρίων έχει ως εξής:

Τρίτη, 11/07: 9 π.μ. – 1.30 μ.μ. αίθουσα συνεδριάσεων της  Περιφερειακής Δ/νσης Εκπ/σης Ιονίων Νήσων

Τετάρτη, 12/07: 9 π.μ. – 1.30 μ.μ. αίθουσα συνεδριάσεων στο Φαληράκι Κέρκυρας

Πέμπτη 13/07: 9 π.μ. – 1.30 μ.μ. αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφερειακής Δ/νσης Εκπ/σης Ιονίων Νήσων

 

 

 

ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Εργάστηκε ως δημοσιογράφος σε περιοδικά της συμπρωτεύουσας και στην εφημερίδα «Αγγελιοφόρος». Τα έτη 2016 – 2017 δίδαξε στο Τμήμα Δημοσιογραφίας Συντακτών & Ρεπόρτερ του Δημόσιου ΙΕΚ Κέρκυρας. Εν συνεχεία απασχολήθηκε ως δημοσιογράφος στο Γραφείο Τύπου της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, ενώ από τον Μάιο του 2021 εργάζεται στην «Καθημερινή Ενημέρωση». Είναι μέλος της ΕΣΗΕΜ-Θ.