Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ο Νίκος Κόλλας νέος Διοικητής Πυροσβεστικής νομού Κέρκυρας

Κρίσεις Πυροσβεστικής
23 Ιανουαρίου 2024 / 09:10
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Μέχρι σήμερα ήταν Διοικητής του Πυροσβεστικού Σταθμού Αεροδρομίου Κερκυρας

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ο Πύραρχος Νίκος Γ. Κόλλας είναι ο νέος Διοικητής Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νομού Κέρκυρας. 

Είναι Κερκυραίος, έγγαμος και πατέρας τριών παιδιών, προσλήφθηκε στο πυροσβεστικό σώμα το 1996 και ανήκει στην πρώτη σειρά πυροσβεστών που προσελήφθησαν για υπηρεσία στην ΕΜΑΚ με κριτήριο της στρατιωτική θητεία στις ειδικές δυνάμεις (βατραχάνθρωποι, αλεξιπτωτιστές). Εισήλθε δεύτερος το 1998 με το σύστημα των πανελληνίων εξετάσεων στη σχολή αξιωματικών του πυροσβεστικού σώματος από όπου και αποφοίτησε το 2001 με το βαθμό του Ανθυποπυραγού,

Έχει υπηρετήσει στην πρώτη ΕΜΑΚ και σε άλλες μάχιμες υπηρεσίες του πυροσβεστικού σώματος μεταξύ των οποίων και Διοικητής του 1ου  και 2ου  πυροσβεστικού σταθμού Κέρκυρας και έχει λάβει μέρος μεταξύ άλλων σε μία σειρά από μεγάλες πυροσβεστικές επιχειρήσεις, όπως κατασβέσεις μεγάλων δασικών πυρκαγιών στην ελληνική επικράτεια, διασώσεις εγκλωβισμένων στον σεισμό της Αττικής το 1999, πάσης φύσεως κατασβέσεις πυρκαγιών, διασώσεις και γενικότερα συμβάντα αρμοδιότητας του Π.Σ.

Ο ίδιος δηλώνει:

«Θέλω να ευχαριστήσω την Πολιτική και Φυσική ηγεσία του Πυροσβεστικού Σώματος για την τιμή που μου έκανε να με προάγει στο βαθμό του πυράρχου και να μου αναθέσει τα καθήκοντα του Διοικητή Διοίκησης της Πυροσβεστικής νομού Κέρκυρας.

Αναλαμβάνοντας με υψηλό αίσθημα ευθύνης και καθήκοντος τη θέση αυτή αλλά και υπερηφάνεια γιατί πρόκειται για την ιδιαίτερη πατρίδα μου που γεννήθηκα και μεγάλωσα και τόσο αγαπώ, θέλω να σας διαβεβαιώσω πως θα εργαστώ με όλες μου τις δυνάμεις ώστε να ανταποκριθώ με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στα νέα μου καθήκοντα.»

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.