Τρίτη 23.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Τις προτάσεις του Δήμου Νότιας Κέρκυρας για το Λιμάνι Λευκίμμης αναμένει το ΤΑΙΠΕΔ

ΤΑΙΠΕΔ
04 Ιανουαρίου 2022 / 15:53

Γκίκας: «Εντός χρονοδιαγράμματος οι διαγωνισμοί των μαρίνων MegaYacht και Λευκίμμης»

ΑΘΗΝΑ. Συνάντηση εργασίας με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΤΑΙΠΕΔ, Δημήτρη Πολίτη και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΛΚΕ, Σπύρο Ζερβόπουλο, ο οποίος συμμετείχε μέσω τηλεδιάσκεψης, είχε σήμερα ο Βουλευτής Κέρκυρας της Νέας Δημοκρατίας, Στέφανος Γκίκας. Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε ένα μήνα μετά την επίσκεψη του κ. Πολίτη στην Κέρκυρα, προκειμένου να εξεταστεί η πρόοδος των προεργασιών ώστε να ξεκινήσουν οι διαγωνιστικές διαδικασίες για την μαρίνα MegaYacht και την μαρίνα Λευκίμμης σε πρώτο χρόνο και για την μαρίνα Λάκκας Παξών και την μαρίνα της Ημερολιάς στην συνέχεια.
 
Σε ότι αφορά στην μαρίνα της Λευκίμμης, ο κ. Πολίτης ενημέρωσε τον Βουλευτή ότι το ΤΑΙΠΕΔ αναμένει εντός των επόμενων ημερών τις προτάσεις του Δήμου Νότιας Κέρκυρας, προκειμένου να εξεταστεί η δυνατότητα συμπερίληψης κάποιων εξ αυτών στον σχεδιασμό. Υπογράμμισε ότι η πρόοδος των εργασιών είναι ικανοποιητική και θα τηρηθούν τα χρονοδιαγράμματα, ώστε οι διαγωνιστικές διαδικασίες για την μαρίνα Λευκίμμης και για την μαρίνα MegaYacht να πραγματοποιηθούν εντός του πρώτου τριμήνου του 2022.
 
Επιπλέον, ο κ. Πολίτης εξήγησε στον Βουλευτή ότι στις προθέσεις του ΤΑΙΠΕΔ και του ΟΛΚΕ είναι, η αξιοποίηση της μαρίνας Λάκκας Παξών να γίνει με μεικτό σχήμα ΟΛΚΕ – ιδιώτη επενδυτή. Να σημειωθεί ότι η μελέτη για την συγκεκριμένη μαρίνα έχει ολοκληρωθεί.
 
Τέλος, για την μαρίνα της Ημερολιάς συμφωνήθηκε να προχωρήσει το ΤΑΙΠΕΔ σε ανάθεση εκπόνησης μελέτης Master Plan, προκειμένου να προχωρήσει η αξιοποίησή της σε δεύτερο χρόνο.