Σάββατο 27.07.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Αυλωνίτης: «Κάποιοι ανακάλυψαν τώρα τις κοινωνικές αντιδράσεις για το Λιμάνι Λευκίμμης!»

Λιμάνι Λευκίμμης
15 Μαΐου 2024 / 17:37

Καυστικός ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ για την απουσία διαβούλευσης με την τοπική κοινωνία και τις συζητήσεις σε στενό κομματικό ακροατήριο, που προηγήθηκαν από πλευράς Κυβέρνησης

ΚΕΡΚΥΡΑ. «Είμαι αντίθετος με την ιδιωτικοποίηση του λιμανιού της Λευκίμμης, από όταν έγινε γνωστό ότι το ΤΑΙΠΕΔ και η Κυβέρνηση της ΝΔ ξεκινούν τις σχετικές διαδικασίες», τόνισε ο βουλευτής Κέρκυρας και Τομεάρχης Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Αλέξανδρος Αυλωνίτης, στην κατάμεστη αίθουσα που διεξήχθη η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Νότιας Κέρκυρας για το εν λόγω θέμα.

Ο βουλευτής υπήρξε καυστικός για την απουσία διαβούλευσης με την τοπική κοινωνία και τις συζητήσεις σε στενό κομματικό ακροατήριο, που προηγήθηκαν από πλευράς Κυβέρνησης, αλλά και για την αλλαγή στάσης του βουλευτή της ΝΔ κ. Γκίκα, όπως αυτή εκφράστηκε στην συνεδρίαση. “Κάποιοι κατάλαβαν μετά από τρία χρόνια ότι ο κόσμος της Λευκίμμης είναι αντίθετος στην ιδιωτικοποίηση”, είπε χαρακτηριστικά.

Υπενθύμισε ότι από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. έγιναν εκδηλώσεις, όπου διατρανώθηκε η αντίθεση στη συρρίκνωση του επιβατικού λιμένα σε ένα μικρό κομμάτι της λιμενολεκάνης και η απόδοση όλου του υπολοίπου χώρου για τη δημιουργία Μαρίνας από τον ιδιώτη και τόνισε ότι έχει πλέον αποδειχθεί και τεκμηριωθεί ότι το εγχείρημα θα επιφέρει ζημία στο λιμενικό έργο, στους επαγγελματίες της περιοχής (ημερόπλοια, αλιείς, μικρές επιχειρήσεις κλπ) και στην τοπική κοινωνία.

Τέλος δήλωσε ότι είναι εξαρχής σταθερά και αταλάντευτα στο πλευρό του Δήμου Νότιας Κέρκυρας και των κατοίκων στον αγώνα τους να μην περάσουν τα σχέδια ιδιωτικοποίησης του λιμένα και να ενισχυθεί η λειτουργία του και δήλωσε “παρών” στις ενέργειες και διεκδικήσεις που θα προγραμματιστούν.