Τρίτη 19.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Το Πρωτοχρονιάτικο μήνυμα δημάρχου Βόρειας Κέρκυρας Γ. Μαχειμάρη

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΧΕΙΜΑΡΗΣ
31 Δεκεμβρίου 2021 / 10:58

Συνεχίζουμε τις ανακαινίσεις, τον ευπρεπισμό όλων των υποδομών-Αντιμετωπίζουμε σε κάθε βήμα μας τις αγκυλώσεις και τα πισωγυρίσματα της γραφειοκρατίας

ΚΕΡΚΥΡΑ. Αγαπητές συνδημότισσες, αγαπητοί συνδημότες, «ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ».
 
Βρισκόμαστε στην εκπνοή μιας δύσκολης χρονιάς του 2021 και στην ανατολή του 2022  και συνηθίζουμε κάθε νέα χρονιά  να βάζουμε νέους στόχους,  και να αγωνιζόμαστε να τους υλοποιήσουμε.

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος και της προσοχής μας, ευρίσκεται πάντα ο δημότης, ο συνάνθρωπος, η εξυπηρέτησή του και η επίλυση των προβλημάτων του, των καθημερινών και των χρόνιων.

Στεκόμαστε  στο πλευρό της κοινωνίας που στα υπάρχοντα χρόνια προβλήματα  επιβαρύνεται με την πανδημία και τις φυσικές καταστροφές.

Αντιμετωπίζουμε σοβαρά ζητήματα, όπως της διαχείρισης απορριμμάτων, της ύδρευσης, της καθημερινότητας.

Συνεχίζουμε τις ανακαινίσεις, τον ευπρεπισμό  όλων των υποδομών,  …σχολικών μονάδων, αθλητικών, πολιτιστικών, παιδικών χαρών κ.α. Αντιμετωπίζουμε σε κάθε βήμα μας τις αγκυλώσεις  και τα πισωγυρίσματα της γραφειοκρατίας (με αποκορύφωμα το τοιχίο Νυμφών που χρειάστηκαν 2 χρόνια να συμβασιοποιηθεί) , τα οικονομικά προβλήματα με εξόχως σοβαρό εκείνο του δυσβάστακτου κόστους της μεταφοράς απορριμμάτων το οποίο δεν έχει ουδόλως μετακυληθεί στο δημότη μας.

ΔΥΝΑΤΟ  και ΑΙΣΙΟΔΟΞΟ το ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΧΡΟΝΙΑ…. ΜΕ  8.000.000,00€  και άνω ΣΕ ΈΡΓΑ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ ΣΤΟ ΔΗΜΟ
 
  • Η ασφαλτόστρωση της Δημοτικής οδού Κ2 στη θέση ΜΕΓΑ ΥΔΡΙ ΔΕ Εσπερίων.
  • Η ασφαλτόστρωση Δημοτικών οδών Δήμου Βόρειας Κέρκυρας προϋπολογισμού 1.000.000,00€ .
  • Η ασφαλτόστρωση οδικού δικτύου –πολλών χιλιομέτρων- σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες του Δήμου , προϋπολογισμού 2.000.000,00€.
  • Η αποκατάσταση βατότητας Δημοτικής οδού Επίσκεψη-Αγ. Παντελεήμονας-Περίθεια Δήμου Βόρειας Κέρκυρας, προϋπολογισμού 100.000,00€.
  • Η επισκευή και συντήρηση σχολικών κτιρίων Α/θμιας εκπαίδευσης  Δήμου Βόρειας Κέρκυρας .προϋπολογισμού 87.974,58 € .
  • Η επισκευή και συντήρηση σχολικών κτιρίων Β/θμιας εκπαίδευσης  Δήμου Βόρειας Κέρκυρας, προϋπολογισμού  126.997,78 €.
  • Η Προμήθεια μηχανολογικού εξοπλισμού -απορριμματοφόρα, καδοπλυντήριο, τράκτορα απορριματοδέκτες συμπίεσης - ( χρηματοδότηση 1.700.000,00€) .Ολοκληρώθηκαν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες παρά τα «ετερόκλιτα φάλτσα».
  • Η Προμήθεια και εγκατάσταση εφαρμογών (smart cities) για την πρόβλεψη και αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών και της πανδημίας στο Δήμο Βόρειας Κέρκυρας (χρηματοδότηση 1.000.000,00€).
  • Η Προμήθεια 4 απορριμματοφόρων οχημάτων χωριστής συλλογής βιοαποβλήτων και ανακυκλώσιμων υλικών  προϋπολογισμού 613.800,00 €
  • Η Προμήθεια κάδων χωριστής συλλογής βιοαποβλήτων και ανακυκλώσιμων υλικών προϋπολογισμού 366.829,20 €
  • Η Κατασκευή Στίβου στο Δημοτικό Στάδιο Βόρειας Κέρκυρας προϋπολογισμού 240.362,76€ .
  • Η προμήθεια ταρτάν στο στάδιο Βόρειας Κέρκυρας προϋπολογισμού 327.508,80€
  • Η προγραμματική σύμβαση με την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων  για αναβάθμιση αθλητικών υποδομών στα γήπεδα Θιναλίου, Νυμφών και Αυλιωτών.
  • Η Επιχορήγηση όλων των πολιτιστικών –αθλητικών συλλόγων-σωματείων.
  • Η συνεχής επιχορήγηση όλων των κοινοτήτων μέσω της παγίας προκαταβολής για αντιμετώπιση μικρών προβλημάτων.
  • Η ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΥΔΡΕΥΣΗΣ: Σημαντική είναι η απόφαση της χορήγησης του ποσού του 1.064.538,89 ευρώ από το Δήμο Βόρειας Κέρκυρας στη ΔΙΑΔΕΥΑΔΚ  για
« 11 Ερευνητικές Γεωτρήσεις σε εκτέλεση της Υδρογεωλογικής Μελέτης Βόρειας Κέρκυρας και
«Αντικατάσταση εσωτερικών Δικτύων Βόρειας Κέρκυρας 15 χιλ/μέτρων.

  • Συνεχίζουμε την προσπάθεια για έργα  αγροτικής οδοποιίας που έχουν ενταχθεί στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ  και ενισχύονται  και με ίδιους πόρους….
 
Στέλνω τις ευχές μου, από καρδιάς, σε όλα τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Βόρειας Κέρκυρας, ιδιαίτερα  στους εργαζόμενους  όλων των υπηρεσιών του Δήμου που μοχθούν καθημερινά για την επιβίωση και την ανάπτυξη του τόπου μας σε δύσκολες συνθήκες, στους προέδρους και τα κοινοτικά συμβούλια, στους προέδρους και τα μέλη των συλλογικοτήτων, στις οικογένειες όλων, σε όλη την κοινωνία της Βόρειας Κέρκυρας , στους απανταχού Κερκυραίους, σε όλο τον κόσμο….
 
Το 2022, παρόλες τις αντίξοες και δύσκολες συνθήκες με αλληλεγγύη, ανθρωπιά και υπομονή θα ξεπεράσουμε τις δύσκολες στιγμές, η αισιοδοξία και η ελπίδα επιστρέφουν με τα νέα δεδομένα που η επιστήμη μας χαρίζει και όλοι, χωρίς απουσίες, θα γίνουμε πάλι μια μεγάλη αγκαλιά, υγιείς και ασφαλείς.
Ο Δήμος Βόρειας Κέρκυρας, ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ στον  συνάνθρωπο, στην κοινωνία, στην ανάπτυξη και στον πολιτισμό της καθημερινότητας.   
Με τις σκέψεις αυτές εύχομαι σε όλες και όλους,

Καλή Χρονιά με ΥΓΕΙΑ,ΥΓΕΙΑ, ΥΓΕΙΑ  , αισιοδοξία ,προκοπή, ευημερία  και πρόοδο .

Ο Δήμαρχος Βόρειας Κέρκυρας 
Γεώργιος Μαχειμάρης