Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Σύσκεψη στο Δημαρχείο Βόρειας Κέρκυρας για τα προβλήματα της εκπαίδευσης

Γιώργος Μαχειμάρης
02 Nov 2023 / 09:49

Μαθητικές μεταφορές και σχολικές υποδομές στο επίκεντρο

ΚΕΡΚΥΡΑ (Γ. ΜΑΧΕΙΜΑΡΗΣ). Συνάντηση εργασίας με φορείς της εκπαίδευσης και γονείς, είχε ο Δήμαρχος Βόρειας Κέρκυρας Γιώργος Μαχειμάρης, την Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2023 στο Δημαρχείο στην έδρα του Δήμου στην Αχαράβη.

Στην ατζέντα της συζήτησης τέθηκαν αφενός θέματα της επικαιρότητας που απασχολούν την σχολική κοινότητα της Βόρειας Κέρκυρας όπως εκείνο των σχολικών μεταφορών που ακόμα δεν έχει επιλυθεί από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, με τους γονείς να ταλαιπωρούνται  και τον οικογενειακό προϋπολογισμό να ανατρέπεται.

Σχολικές υποδομές

Επίσης τη συζήτηση απασχόλησε το θέμα των σχολικών υποδομών και ειδικότερα . η αναγκαιότητα μιας πρόσθετης αίθουσας στο νηπιαγωγείο του 2ου Ειδικού Σχολείου Βελονάδων, η χωροθέτηση-κατασκευή λειτουργία νέων νηπιαγωγείων σε Αυλιώτες, Πλάτωνα και Θινάλι και η διερεύνηση δυνατότητας για το νηπιαγωγείο Κασσιώπης, η διερεύνηση αναγκών-ειδικοτήτων στην κατεύθυνση λειτουργίας του Επαγγελματικού Λυκείου (ΕΠΑΛ) στην Βόρεια Κέρκυρα, η αντικατάσταση των κοντέινερ στο Γενικό Γυμνάσιο- Λύκειο Αγρού, η κατασκευή νέου Γυμνασίου στους Περουλάδες  και η ίδρυση Σχολής Γονέων για την υποστήριξη των γονέων στο σύνθετο ρόλο τους και την καλύτερη αντιμετώπιση φαινομένων σχολικού εκφοβισμού.

«Είμαστε βέβαιοι ότι μέσω της συνεργασίας μεταξύ όλων των αρμόδιων φορέων μπορούμε να επιλύσουμε τα ζητήματα που απασχολούν μαθητές, γονείς και το εκπαιδευτικό προσωπικό. Η παιδεία αποτελεί προτεραιότητα για την Δημοτική Αρχή Βόρειας Κέρκυρας και είναι καθήκον όλων μας να εξασφαλίσουμε όλες εκείνες τις παραμέτρους που αφορούν στην εύρυθμη λειτουργία σύγχρονων εκπαιδευτικών  δομών για τους νέους μας. Ήδη στην αυξημένη πλειοψηφία τους τα θέματα που απασχόλησαν την ανωτέρω συνάντηση είναι δρομολογημένα», δήλωσε ο Δήμαρχος Γιώργος Μαχειμάρης.

Στη συνάντηση συμμετείχαν  από πλευράς Δήμου οι: Δήμαρχος Βόρειας Κέρκυρας Γιώργος Μαχειμάρης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας Παπαδάτος Παναγιώτης, η Αντιδήμαρχος Κυκλικής Οικονομίας, Περιβάλλοντος, Κοινωνικής Πολιτικής και Δημοσίων Σχέσεων, Κόκκαλη Σπυριδούλα, από πλευράς Περιφερειακής Δ/νσης ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ ο Περιφερειακός Δ/ντής Πέτρος Αγγελόπουλος, η Δ/ντρια Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Κέρκυρας Δέσποινα Σαββίδου και ο Σύμβουλος Ειδικής Αγωγής και Ενταξιακής Εκπαίδευσης Μαγγίνας Ιωάννης.

Εκ μέρους δε της Ένωσης Γονέων & Κηδεμόνων Δήμου Βόρειας Κέρκυρας συμμετείχαν η Πρόεδρος, Πρωτοψάλτη Ασπασία και η Γενική Γραμματέας, Γουδέλη Αμαλία.